S ljepšim proljetnim danima mnogi će zavrtjeti pedale svojih bicikala. Znamo i što vam treba prilikom vožnje bicikla

 

Prema zakonu, biciklist na prometnici mora biti svjetlosno obilježen. Čak i ako na biciklu imate prednje i stražnje svjetlo, sigurno trebate nešto od dodatne opreme, a mi smo u Neutrinomobile trgovini pronašli zanimljive i korisne dodatke za bicikl.

 

 

Svjetlosno se možete dodatno obilježiti i na kotačima. LED lampice za kotač bicikla montiraju se jednostavno, na ventile guma, a osim uočljivosti imat ćete i odličan svjetlosni efekt. Nema šanse da ostanete neprimijećeni. Pri tome vas to neće puno niti koštati.

 

 

Biciklistička svjetiljka Esperanza Asterion uz 3 načina osvjetljenja pruža estetske vrijednosti, ali ima i sigurnosnu funkciju: čini vas vidljivijim ostalim prometnim korisnicima nakon mraka. Opremljena je LED diodama koje svijetle u različitim bojama tijekom vožnje.

 

 

Stražnja biciklistička svjetiljka Esperanza Nekkar s dvije snažne LED diode emitira snažno crveno svjetlo koje će biti vrlo dobro uočljivo i ostalim korisnicima prometa po mraku. Svjetiljka omogućuje dva različita načina osvjetljenja. Iza sebe možete ostavljati i svjetlosni trag - stražnja indikacijska LED lampa za bicikl na površinu laserski ispisuje crveni logotip.

 

 

 

Oqsport mini aluminijsko zvono za bicikl u raznim bojama pogodno je za ručke promjera 21 milimetar. U ponudi u Neutrinomobile.hr web shopu je mini zvono također od aluminija, a ovaj je model pogodan za ručke promjera od 21 do 23 milimetra.

 

 

Vodootporni Sunding LCD odometar za bicikl omogućuje 14 mjernih funkcija tijekom vožnje: maksimalnu brzinu, prosječnu brzinu, trenutnu brzinu, prijeđenu udaljenost, vrijeme vožnje, itd., a napaja se uz bateriju AG13 1,5 V.

 

 

 

Sunding SD-563B je multifunkcijski LCD odometar za bicikl koji uz klasično mjerenje trenutne, maksimalne i prosječne nudi i upozorenje o prekoračenju dopuštene brzine. Naravno, znat ćete i koliko ste se dugo vozili te mnoge druge vrijednosti.

 

 

Krađa ventila je nešto što se uglavnom veže uz automobilske gume, ali i s biciklističkih guma nestaju ventili. Nekome je to samo cool fora, ali ako se radi o zanimljivom dizajnu ventila, poput ovog kojeg vidite na fotografiji, jasno je da će vam bicikl izgledati puno bolje. U pakiranju ćete dobiti dva ventila za kotač u narančastoj boji.

 

 

 

Udobna, protuklizna gelirana presvlaka za sjedalo bicikla izrađena je od Lycra najlona i gela uljepšat će vaše već staro sjedalo, a bit će vam i ugodnija vožnja. U ponudi je i plava presvlaka za sjedalo bicikla koja ima zračni jastuk te ima reflektirajuću funkciju.

 

 

Protiv krađa dobro će vam doći JX-612 ABC šifrirani alarm za bicikl čija je glasnoća alarma 105 dB, a za napajanje se koristi 6F22 9-voltna baterija. Ako pripadate staroj školi onda ćete izabrati sajlu za bicikl s četverocifrenom šifrom.

 

 

Svoj pametni telefon možete smjestiti u Esperanza Sand XL, vodonepropusni držač za smartphone koji omogućuje postavljanje na bicikl, a omogućuje 360-stupanjski položaj. Dimenzije ovog držača su 160 x 82 mm tako da držač odgovara različitim modelima telefona brandova Samsung, Motorola, Apple iPhone itd.

 

 

Ako ćete na biciklu koristiti akcijsku kameru onda će vam trebati tripod Puluz PU181D u crvenoj boji. Držač za akcijsku kameru za bicikl dolazi s dugačkim vijkom kako bi se spojila GoPro Hero9 kamera, ali i drugi modeli poput GoPro Hero8 te Hero7, Hero6 i Hero5, DJI Osmo Action, Xiaoyi i drugi modeli.

 

 

Treba misliti i na unos dovoljne količine tekućine tijekom fizičkog napora - kavezasti nosač bočice izrađen je od aluminija te je namijenjen brdskim biciklima.