Uz veliku bateriju smještenu u kućištu debljine od samo 7 mm na novom Galaxy Tabu ističe se mogućnost rada sa S Pen olovkom

 

Novi Samsungov tablet Galaxy Tab S6 Lite (2024) svidjet će se svima koji rade kreativne poslove – studentima će dobro doći veliki ekran od 10, 4 inča kako bi ugodno i komforno mogli raditi razne poslove za fakultet, ali i za honorarne poslove.

Mladi profesionalci također su ciljana skupina novog tableta kojeg će vrlo rado prigrliti i obitelji kako bi im služio kao uređaj za više članova, a S Pen olovka potaknut će kreativnost pri crtanju ili pisanju po TFT ekranu u WUXGA+ rezoluciji 2000 x 1200 piksela.

 

 

Misli se mogu zapisati i skicirati u aplikaciji Samsung Notes, čak i bez otključavanja tableta. Bit će to odlično za sve koji dobiju ideju i moraju ju odmah zapisati. Praktično je što S Pen olovka ne treba zasebni punjač i spremna je u bilo kojem trenutku.

Elegantno dizajniran tablet u oksfordski sivoj boji mase je 465 grama u Wi-Fi verziji, a ugodnijem iskustvu gledanja doprinijet će i simetrični okvir od 9 mm. Tu je i debljina od samo 7 mm, uz dimenzije 154,3 x 244,5 milimetara.

 

 

Za video razgovore namijenjen su dvije kamere koje mogu poslužiti i za fotografiranje i snimanje videa – prednja ima 5 megapiksela dok se na stražnjoj strani nalazi senzor od 8 megapiksela. Video se snima u FHD rezoluciji 1920 x 1080 piksela pri 30 fps, a reproducira se maksimalno UHD 4K (3840 x 2160 piksela), pri 120 fps.

Za one korisnike kojima 64 GB ili 128 GB nisu dovoljna dobro će doći proširiva memorija, uz microSD kartice do 1 TB. Memorijske kartice i mnoge modele tableta Samsung mogu se pronaći u trgovinama Neutrinomobile. U web shopu na adresi Neutrinomobile.hr dostupna je velika ponuda različitih tableta.

Android 14 je operativni sustav koji se koristi na tabletu Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024) te pruža mogućnost ugodnog rada s aplikacijama, uz 4 GB radne memorije, a Samsung je dodao i One UI sučelje koje pruža mnoge personalizacije i postavke prema željama korisnika.

 

 

Maksimalni radni takt ugrađenih procesora je do 2,4 GHz. Od ukupno osam procesorskih jezgri četiri su štedne i koriste se kada tablet ne zahtijeva veće performanse, a potrebno je produžiti trajanje baterije od 7040 mAh.

Pri gledanju filmova i serija dobro će doći dvostruki AKG zvučnici kako bi se slika i zvuk mogli pratiti u što boljem izdanju. Samsung omogućuje i Dolby Atmos te pruža visokokvalitetno iskustvo 3D prostranog zvuka kako bi se osjetilo bogatije iskustvo surround zvuka, bilo pri gledanju filmova, slušanju glazbe i drugih oblika zabave uz koje će se pojačati tihi zvuk sadržaja kojeg je inače teško čuti.

Uz Wi-Fi verziju tablet će na određenim tržištima biti dostupan i uz LTE 4G verziju u koju će se moći umetnuti SIM kartica kako bi se samostalno mogao koristiti bilo gdje te kako korisnik ne bi ovisio o wireless signalu. Naravno, i Wi-Fi verzija Samsunga Galaxy Tab S6 Lite (2024) se može koristiti bilo gdje, dovoljno je na pametnom telefonu postaviti hot spot (žarišnu točku) kako bi se podijelio mobilni internet.

 

 

U dijelu s povezivosti Samsungov tablet nudi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac na 2,4 GHz + 5 GHz, Wi-Fi Direct te Bluetooth 5.0, a uz žičani USB-C konektor tablet ima i 3,5 milimetarski priključak za slušalice tako da se pri punjenju mogu koristiti i slušalice.

Ugrađeni su akcelerometar i žiroskop te Hallov senzor, za navigaciju se koriste GPS + GLONASS standardi tako da je u vožnji moguće koristiti tablet i za ugodnu navigaciju. Budite oprezni ako tablet postavljate na nosač u vozilu jer je u nekim državama zabranjeno korištenje tablet računala s ekranima većima od 8 inča.