Uz umjetnu inteligenciju novi model donosi i izuzetno brzo punjenje baterije koja će potrajati i do 40 sati

 

Motorola Edge 50 Pro imat će podržano punjenje snagom od 125 W tako da će se baterija kapaciteta 4500 mAh žicom napuniti za samo 18 minuta. Ako više preferirate bežično punjenje, što će dobro doći u automobilima koji podržavaju takvo punjenje, punjenje će i u tom slučaju biti vrlo snažno – uz 50 W. Moći će se dio energije iz Motorole Edge 50 Pro bežično prenijeti u bateriju drugog kompatibilnog uređaja tako da neće biti potrebni nikakvi kabeli.

OLED ekran je zakrivljen na rubovima, ima dijagonalu od 6,7 inča te nudi stopu osvježavanja do 144 Hz. Omogućit će to bolje performanse pri igranju igara, pri surfanju zahtjevnim web stranicama, a kad se ne koristi stopa će se moći smanjiti i tako produžiti trajanje baterije – reklamira se do 40 sati s jednim punjenjem.

 

 

Ekran pruža do 2000 kandela osvjetljenja, prekriva 92 posto prednje površine, a rezolucija je 1220 x 2712 piksela, uz omjer stranica ekrana 20:9 te uz gustoću piksela od 446 ppi. Ekran je zaštićen s Gorilla staklom, a kućište može ići u slatku vodu do dubine 1,5 metara, u trajanju do 30 minuta. Ne smeta mu niti prašina jer udovoljava certifikatu IP68.

Spomenimo i kako je boje na ekranu validirao Pantone tako da će se detalji poput ljudske kože (tonovi u stvarnom svijetu) i boje prikazati izuzetno vjerno.

 

 

Uz staklenu prednju stranu tu je acetatna ili silikonska stražnja strana, a sve spaja aluminijski okvir. Android 14 telefon mase 186 grama ima debljinu od 8,2 mm, a dostupan će biti u tri boje: Luxe lavanda, crni Beauty  te bisernoj Moonlight Pearl. Ispod ekrana smješten je optički senzor otiska prsta.

Ugrađeni su stereo zvučnici, nema 3,5 mm ulaz za slušalice tako da se za žičane slušalice koristi USB Type-C 3.1 konektor kao i za punjenje žicom. Nema proširive memorije, kao što ju nema niti Motorola Edge 40 dostupna u web shopu te u Neutrino trgovinama. I dok model Edge 40 ima 8 GB radne memorije, nova Motorola Edge 50 dolazi uz 8 i 12 GB RAM-a, a memorija telefona je ista – 128 GB i 256 GB.

 

 

Novi Snapdragon 7 gen 3 pokreće novi model na 4 nm tehnološkom procesu izrade, a radni takt procesora je do 2,63 GHz. Uz glavni procesor ugrađena su dva seta – četiri jezgre rade na taktu do 2,4 GHz dok preostale tri jezgre rade na taktu do 1,8 GHz, kako bi se štedjela baterija. Ugrađena je grafika Adreno 720.

Novi Motorolin 5G dual SIM pametni telefon naprijed ima foto senzor od 50 megapiksela, uz otvor blende od f/1.9, podržan HDR te video snimanje u 4K rezoluciji pri 30 fps odnosno 30 ili 60 pri fullHD 1080p.

 

 

Straga se nalaze tri senzora – glavni od 50 megapiksela nudi najveći otvor blende od f/1.4, ima laserski auto fokus te optičku stabilizaciju slike (OIS), a istu stabilizaciju nudi i telefoto senzor od 10 megapiksela koji omogućuje i 3 puta optičko uvećanje (zum). Treći senzor od 13 megapiksela koristi se za snimanje širokokutnih kadrova, kada je potrebno s male udaljenosti snimiti široku sliku ili puno ljudi.

Motorola u novi model ugrađuje i MotoAI, umjetnu inteligenciju koja će poboljšati fotografije i video zapise tako da će korisnik dobiti puno bolji rezultat zahvaljujući optimizacijama koje se obavljaju u pozadini, bez da vlasnik telefona mora napraviti bilo što.

 

 

Za očekivati je da će Motorola Edge 50 Pro ugodno ležati u rukama zahvaljujući zakrivljenim rubovima ekrana, a dimenzije kućišta su 161,2 x 72,4 x 8,2 mm. U kućište je ugrađen NFC čip tako da će se moći koristiti za razne vrste plaćanja – na primjer, bit će dovoljno telefon samo prisloniti u trgovinama, za plaćanje umjesto korištenja kreditnih i debitnih kartica.