Košarica
Kategorije

UVJETI KUPNJE

Predugovorne obavijesti


Informacije o trgovačkom društvu

 

Naziv tvrtke: Neutrino Tau d.o.o
Sjedište: Zagrebačka cesta 128, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
OIB: 07372381759
Email: [email protected]
Telefon:01/3654840
Mobitel: 091 48 111 56
Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Zagrebu 080710790
Broj računa: HR8023400091110406871
Temeljni kapital isplačen u cijelosti u iznosu od 20.000,00 kn.


Ove predugovorne obavijesti dio su obveze Prodavatelja, sukladno odredbi čl.57 st.1 Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje te raskid ugovora, a sve sukladno zakonskim propisima.


Općenito

 

Pojam Prodavatelj odnosi se na tvrtku Neutrino Tau d.o.o. , Zagreb, Zagrebačka cesta 128, OIB: 07372381759, Telefon:01/3654830 , web:www.neutrinomobile.hr, e-mail: [email protected]

 

Pojam Kupca odnosi se na: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod ili uslugu posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce pravne osobe, obrtnike i trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, no potonji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti.

 

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www.neutrinomobile.hr nastupa u svoje ime.

 

Predugovorne obavijesti čine dio ugovora sklopljenog na daljinu, zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda ili usluga, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) iste biti dostavljene Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

 

Kada Kupac potvrdi narudžbu i izvrši plaćanje, ugovor se smatra sklopljenim, a Prodavatelj se obvezuje Kupcu poslati, putem e-maila, potvrdu da je narudžba zaprimljena, uz obavijest da je ugovor sklopljen.

 

Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije.

 

Korištenjem usluga Neutrino Tau d.o.o. – Neutrinomobile web trgovine prihvaćate ove Uvjete prodaje, odnosno primate na znanje predugovorne obavijesti sadržane u ovom tekstu. Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

 

- Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama tvrtke Neutrino Tau d.o.o. te služi kao elektroničko prodajno mjesto – internet trgovina.

- Ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku primitka potvrde o plaćanju Kupca Prodavatelju na e-mail adresu Prodavatelja.
 
- Kupnju i dostavu proizvoda moguće je trenutačno izvršiti samo na području Republike Hrvatske.

- Kupnjom proizvoda ili usluga putem internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete, odnosno predugovorne obavijesti, kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora.

- Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

- Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, u opsegu koji je potreban za izvršenje ugovora.

- Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

- Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, odnosno predugovornih obavijesti, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

- Prodavatelj se obvezuje osigurati mogućnost spremanja, ponovnog korištenja i reproduciranja ovih predugovornih obavijesti, dok se Kupac obvezuje iste čuvati prilikom dostave e-mailom.


Opisi artikla, fotografije i dostupnost


Glavna obilježja robe: proizvodi i usluge su prikazani opisno za svaki proizvod zasebno, uz  prikaz pomoću fotografija, te opisa artikla za svaki proizvod zasebno.

 

- Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka, kao i radi naknadnih nadogradnji software-a. U skladu s time Prodavatelj ne može jamčiti potpunu suglasnost boja proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora. U slučaju navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

- Proizvodi i usluge koje je moguće kupiti postavljeni su na internetskoj stranici, a uz svaki prikazani proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda i cijene. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na neutrinomobile.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

- Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi koje je moguće dodati u košaricu putem internet trgovine. Ako artikl nije moguće isporučiti, a Kupac je već uplatio iznos za sporni proizvod ili uslugu, Neutrino Tau d.o.o.. će izvršiti kupcu povrat novca za taj proizvod ili uslugu, na isti način na koji je uplaćen.

 

Podaci o proizvodima na www.neutrinomobile.hr sačinjeni su temeljem naše baze podataka.


Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.neutrinomobile.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu ili poslovnicama. Podatci o dostupnosti se osvježuju svakih 30 min. Moguče je da ukoliko je malo artikala na skladištu da su rezervirani ili nedostupni za isporuku.


U slučaju nemogućnosti isporuke proizvoda od strane prodavatelja zbog toga što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, prodavatelj će pismeno obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke. Odluči li se potrošač otkazati narudžbu prodavatelj će kupcu vratiti uplaćeni novac što je prije moguće, a najkasnije u roku 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje uvećano za propisanu kamatnu stopu.

 

Naručivanje

 

Proizvodi se naručuju kreiranjem web narudžbe (stavljanjem u "košaricu") na stranicama webshopa.

 

Pokraj svakog artikla postoji opcija „KUPI“

 

Kada se klikne navedena opcija od dodavnja se može odustati ili produžiti na košaricu i naplatu.

 

Ukoliko u artikl u košarici želite potvrditi kliknite naplata košarice. Moguće je također odabrati opciju nastavi kupovinu, napraviti izmjenu na košarici u smislu korekcije količine te brisanje artikla iz košarice.

 

Slijedeći korak je naplata košarice prije koje je potrebno napraviti registraciju na našu internet stranicu. Svrha registracije je prikupljanje potrebnih podataka za isporuku narudžbe. Moguće je naknadno izbrisati korisnički profil kreiran registracijom te time i sve osobne podatke.

 

Registriranim korisnicima moguće je da putem svoga profila predaju reklamacijske zahtjeve te prate riješavanje istih. Neregistriranim korisnicima također je to moguće ali je potrebno ponovno unjeti korisničke podatke u sistem.

 

Nakon registracije potrebno je odabrati željene opcije u koracima od 1-5 te kliknuti „Pošalji narudžbu.“ Time je narudžba potvrđena. Ukoliko ste odabrali plaćanje karticama sustav Vas preusmjerava na WSPay sustav naplate gdje je potrebno za uspješno plaćanje unjeti tražene podatke.

 

Potvrđivanjem narudžbe suglasni ste sa ovim uvjetima poslovanja.


Cijene, uvjeti, rokovi plaćanja i vrijeme isporuke

 

Svi proizvodi izraženi su cijenom u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn) sa uključenim PDV-om. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se obračunavaju prilikom završetka narudžbe i dodaju ukupnom iznosu narudžbe ako je vrijednost robe manja od 1000 kuna, a ako je veća od 1000 kuna dostava je besplatna. Po pojednim kategorijama proizvoda moguće je da je dostava besplatna i za narudžbe niže od 1000 kn a to je vidljivo prilikom odabira pojedinog proizvoda.

Izražene cijene na su sa uračunatih 5% popusta te vrijede za plaćanje općom uplatnicom / internet bankarstvom ili pouzećem (gotovinska cijena) te također i za plaćanje debitnim i kreditnim karticama jednokratno osim Diners kartice.


U cijeni za plaćanje karticama na rate ili Diners karticama jednokratno i na rate nije izražen popust.


Kupac se obvezuje naručenu robu platiti tvrtki Neutrino Tau d..o.o., na način koji je odabrao prilikom sastavljanja narudžbe, a koji se nalazi u samoj ponudi koja se dostavlja Kupcu.


U slučaju plaćanja kreditnom karticom, općom uplatom i e-bankingom uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku za koji je određena ponuda, sadržanoj u e-mail poruci kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.


U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.


Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će odmah pristupiti isporuci naručenih proizvoda ili usluga, odnosno isporuci naručene robe i slično, na dostavljenu adresu.


Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

  • - E-bankingom
  • - Pouzećem
  • - Kreditnom ili debitnom karticom
 
Naručene proizvode isporučujemo putem odabrane kurirske službe. Nakon zaprimljene narudžbe i vidljive uplate (izuzev preuzimanja po pouzeću), paket se priprema i šalje obavijest kurirskoj službii o prikupu. Kupac će potom na dostavljeni broj mobitela zaprimiti sms da je njegova pošiljka zaprimljena i da će biti obaviješten o vremenu dostave na isti način. Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 7 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljki.
 
Dostupnost artikla

Proizvodi koji su dostupni odmah za isporuku su oni proizvodi koji se na našoj internet stranici pod opcijom "DOSTUPNOST PO POSLOVNICAMA" prikazuju kao dostupni u jednoj od naših poslovnica. Za te proizvode isporuka je u pravilu kroz 1-3 dana. 
Ukoliko je proizvod dostupan samo na "skladište dobavljača", za takav proizvod je potrebno izvršiti provjeru na vanjskom skladištu s našim dobavljačem, te ćemo Vas za rok isporuke i dostupnost obavijestiti nakonadno nakon što zaprimimo Vašu narudžbu.Za takve proizvode isporuka je uglavnom kroz 3-8 dana. 
 
U rokove za isporuku ne računaju se:
  • - dan prijema narudžbe/zahtjeva
  • - vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese Kupca
  • - vrijeme kašnjenja zbog više sile ili drugih razloga za koje Prodavatelj nije kriv
  • - neradni dani ako predstavljaju početak ili kraj roka.
 
Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova pravila određuju i reguliraju kako Prodavatelj koristi i štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www.neutrinomobile.hr, osobito u pogledu osobnih podataka Kupca ili posjetitelja web stranice. Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

 

Registracijom na internet stranici www.neutrinomobile.hr , Kupac daje zasebnu suglasnost (privolu) da prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi u određenu svrhu/e, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i slično. Svrhe koje Prodavatelj može istaknuti u registracijskoj formi zahtijevaju zasebnu privolu svake posebno, izuzev nužnih za sklapanje ugovora. Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca, te će s istima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU te drugim važećim nacionalnim primjenjivim propisima. Prikupljene osobne podatke Kupaca i posjetitelja web stranice, Prodavatelj ne smije i neće neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Neutrino Tau d.o.o. se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe niti ih bez vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (primjerice ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.), a koji služe za potrebe izvršenja ugovora te eventualnog slanja posebnih ponuda i newslettera za registrirane korisnike, a po posebno pribavljenoj privoli.
Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Neutrino Tau d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Neutrino Tau d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza, odnosno izvršenje ugovora. Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.). Neutrino Tau d.o.o. koristit će isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti, odnosno u statističke svrhe.

 

Neutrino Tau d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te koristi iste za marketinške kampanje isključivo po posebno pribavljenoj privoli. Uslučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan promjenu izvršiti i u korisničkim podacima. U slučaju da promjene kupac ne izvrši, Neutrino Tau d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe, isporuke proizvoda ili usluge ili netočnih podataka u računu.

 

U slučaju da Kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, zahtijeva brisanje, ispravak ili prijenos podataka o istome, mora to Prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu [email protected].

 

Rok čuvanja podataka Kupaca od strane Prodavatelja traje 5 (slovima: pet) godina od dana završetka poslovnog odnosa, nakon čega se osobni podaci brišu.

 

Ukoliko Kupac ima prigovore na obradu njegovih podataka od strane Prodavatelja, može uložiti prigovor nadležnom državnom tijelu, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka i nacionalnom zakonodavstvu.


Izjava o sigurnosti online plaćanja
 
Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. 
 
 
Jednostrani raskid ugovora o kupnji proizvoda
 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o otkazivanju ugovora pismeno (putem elektroničke pošte) koristeći standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora propisan Pravilnikom o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija. Ugovor se smatra otkazanim kada prodavatelj primi pismenu obavijest o čemu će bez odgađanja obavijestiti Kupca elektroničkom poštom. Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno čl.74 Zakona o zaštiti potrošača, obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. Prodavatelj se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstava u roku od 14 dana, a rok počinje teći od dana kada proizvod bude vraćen prodavatelju. Kupac koji iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora dužan je sam snositi izravne troškove povrata proizvoda. Sukladno čl.77 st.5 Zakona o zaštiti potrošača kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Prodavatelj utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.


Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: [email protected], a možete ga naći na slijedećem linku. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

U skladu s Zakonu o zaštiti potrošača kupac može jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Isto tako Kupac je u skladu sa člankom 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. Povrat robe se  mora izvršiti najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Neutrino Tau d.o.o utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. Postotci umanjenja ovise o stanju uređaja(da li ima tragova korištenja na uređaju i u kojem obimu) i stanju ambalaže. . Naš servis vrši procjenu uređaja i iznos umanjenja vrijednosti.

 

Povrat plaćenog iznosa izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena i pregledana od strane našeg servisa. Robu vratite poštom ili osobno na naš servis na adresi Neutrino Tau d.o.o., Zagrebačka cesta 128, 10000 Zagreb.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primit ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu,  a u roku od 5 dana od slanja našeg emaila obavijesti o stausu uređaja.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.


Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužani ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.                                                                            
U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Neutrino Tau d.o.o ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. 

 

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

- ugovor o uslugama Prodavatelj u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca, te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena;

- predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja Prodavatelja, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava Kupca na jednostrani raskid ugovora;

- predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji Kupca ili koja je jasno prilagođena Kupca;

- predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe;

- predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave;

- predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima;

- predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca;

- Kupca posebno zahtijevao posjet Prodavatelja radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je Kupac izrijekom zahtijevao, Prodavatelj pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, Prodavatelj ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom;

- predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke;

- predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije;

- ugovor sklopljen na javnoj dražbi;

- predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju;

- predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak Kupca te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

 

Podnošenje prigovora potrošača


U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor tvrtki Neutrino Tau  d.o.o. Prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične preporučene pošiljke:

- na e-mail adresu: [email protected]


- na adresu: Neutrino Tau d.o.o., Zagrebačka cesta 128,, 10 000 Zagreb


- u našim poslovnicama ispunjavanjem obrasca za podnošenje prigovora ili osobno sastavljenog prigovora s naznačnom adresom i kontaktom za slanje povratnog odgovora.

 

Molimo Vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite i broj narudžbe, broj računa ili svoj email koji ste naveli u registraciji. Neutrino Tau d.o.o. će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor ćete dobiti u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Obrazac za prigovor možete preuzeti ovdje

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS - http://ec.europa.eu/odr. Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

 

Materijalni nedostatak


Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima članak 400-410.

Pri primitku proizvoda provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan izvršiti ispravnost proizvoda.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim odnosima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail [email protected].

Prodavatelj će na zaprimljeni prigovor Kupcu odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana. Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju Prodavatelj će nakon primitka valjane reklamacije Kupcu ponuditi zamjenu proizvoda ili povrat cjelokupnog plaćenog iznosa u slučaju da je riječ o proizvodima s nedostacima ili krivo isporučenim proizvodima, odnosno o svom trošku poslati Kupcu proizvode koje je Kupac naručio, a koji mu nisu isporučeni.

 

 

Jamstvo

 

Svi električni aparati u Neutrinomobile internet trgovini imaju najmanje jednogodišnje jamstvo, a ovisno o proizvođaču jamstvo može biti i dulje. Jamstveni list i račun isporučuje se kupcu zajedno s proizvodom. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun cijelo vrijeme jamstvenog roka. Jamstvo se ostvaruje uz račun.

 

Uvoznik garantira da će proizvod, ako se koristi pravilno i u skladu s priloženim uputama, u garantnom roku pravilno funkcionirati. Servisna mreža zastupnika proizvođača se obavezuje da će na Vaš zahtjev podnesen u garantnom roku, o vlastitom trošku otkloniti u svojim (ili ugovornim) servisnim prostorijama sve kvarove i tehničke nedostatke proizvoda koji su nastali pri normalnoj uporabi u vremenu na koje se odnosi garancija. Ukoliko u zakonskom propisanom roku po prijemu proizvoda na servis kvar ne bude otklonjen, servis se obvezuje da će proizvod zamijeniti novim ili jačim modelom (ili vratiti novac), u dogovoru s Prodavateljem.

 

Reklamacije, servisi i povrat


Reklamacije te servisne zahtjeve možete predati preko svog korisničkog profila na našoj internet stranici, u našim poslovnicama, našem servisu ili putem emaila: [email protected], te pozivom na 01-3654840. Za vrijeme servisa u jamstvu u mogućnosti smo Vam izdati zamjenski uređaj.

 

 

Trajanje ugovora


Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ove Predugovorne obavijesti sastavni su dio ugovora.

 

Završne odredbe


Za sve što nije uređeno ovim uvjetima korištenja primjenjuje se Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o obveznim odnosima i drugi zakonski propisi koji dijelom uređuju pojedina pitanja iz ovog područja.


Prodavatelj i Kupac će sve eventualne sporove nastojati riješiti sporazumno, a ako u tome nikako ne bi uspjeli, nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.


Sporovi se mogu rješavati i izvansudski u slučaju prijedloga za mirenje pri ovlaštenom centru za mirenje u skladu sa Zakonom o mirenju i Pravilnikom odabranog centra za mirenje ili pri Sudu časti Hrvatske gospodarske komore (HGK) u slučaju prijave kupca Sudu časti, na koja prava potrošača upućuje Zakon o zaštiti potrošača.


Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio kupoprodajnog ugovora.


U skladu s Zakonu o zaštiti potrošača kupac može jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Isto tako Kupac je u skladu sa člankom 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. Povrat robe se  mora izvršiti najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Neutrino Tau d.o.o utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. Postotci umanjenja ovise o stanju uređaja(da li ima tragova korištenja na uređaju i u kojem obimu) i stanju ambalaže. . Naš servis vrši procjenu uređaja i iznos umanjenja vrijednosti.

Povrat plaćenog iznosa izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena i pregledana od strane našeg servisa. Robu vratite poštom ili osobno na naš servis na adresi Neutrino Tau d.o.o., Zagrebačka cesta 128, 10000 Zagreb.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata primit ćete u roku od 10 dana putem e-maila. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu,  a u roku od 5 dana od slanja našeg emaila obavijesti o stausu uređaja.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.


Prema Zakonu o zaštiti potrošača dužani ste sami snositi izravne troškove povrata proizvoda ako koristite svoje pravo na jednostrani raskid ugovora.                                                                            
U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Neutrino Tau d.o.o ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda.