Adapteri su u tehnološkom svijetu izuzetno bitni jer tehnologija toliko brzo napreduje da ju korisnici ne stignu pratiti. Predstavljamo adaptere i kabele koje sigurno trebate

 

Jeste li primijetili da sve veći broj pametnih telefona više nema klasični 3,5-milimetarsku ulaz za slušalice nego se žičane slušalice s telefonom spajaju preko USB Type-C ulaza za punjenje. Recimo, Samsungova serija Galaxy S20. Drugim riječima, ako punite bateriju mobitela, nećete moći istovremeno i slušati glazbu odnosno telefonirati preko slušalica.

Naravno, možete kupiti Bluetooth slušalice, poput modela dostupnih u Neutrinomobile trgovinama – naglavne Bluetooth stereo slušalice Esperanza Wireless Libero EH163 dolaze u četiri različite boje; u crnoj, plavoj, bijeloj i zelenoj. Na slušalicama je moguće regulirati glasnoću zvuka.

 

 

Ako ipak želite i dalje koristiti svoje žičane slušalice za koje ste vezani, a nemaju USB Type-C konektor, rješenje je vrlo jednostavno i povoljno - Baseus adapter USB-C L40 to USB 3.1 Type-C + audio 3,5 mm u srebrno-crnoj kombinaciji, a možete ga pronaći u Neutrinomobile.hr web trgovini, uz mogućnost dostave na vašu kućnu adresu.

 

 

Samsung u pakiranju nudi kabel za punjenje, ali se na obje strane nalazi USB Type-C. Ukoliko vaše računalo ili laptop nemaju Type-C priključak, to znači da telefon nećete moći spojiti i tako prebaciti različite fileove. Rješenje je kupnja kabela Xiaomi Mi 2-u-1 micro USB to Type-C. Na jednoj je strani kabela klasični USB-A priključak, a na drugoj su strani dva različita USB priključka, microUSB za starije mobitele te USB Type-C.

 

 

Ako ne trebate stariji microUSB, onda kupite Baseus Double Fast USB for Type-C koji propušta struju jakosti 5 ampera. To je isto vrlo bitno za znati – ako na noviji model telefona s podržanim brzim punjenjem spajate punjač, pogledajte i debljinu samog kabela. Kabel mora biti deblji nego što su inače microUSB kabeli, a spomenuti crveni Baseusov kabel je i omotan zaštitom.

 

 

U Neutrinu smo pronašli još jedan zanimljiv Baseus kabel s tri priključka pa ćete s njime moći puniti ne samo microUSB i Type-C uređaje nego i iPhone i druge Appleove uređaje s Lightning priključkom. Slično rješenje dolazi i u obliku hobotnice; Baseus Cable Little Octopus 3 u 1 također ima tri različita konektora na drugom kraju USB kabela te također puni sve danas dostupne mobilne uređaje na tržištu.

 

 

 

Svi mi kod kuće imamo barem nekoliko starijih microUSB punjača koje smo rasporedili na različita mjesta, a mnogi su se skupili kroz vrijeme, mijenjajući mobitele. Imamo ih i na poslu. S dolaskom novih pametnih telefona s Type-C priključkom, poput različitih Xiaomi modela, ti punjači su postali tehnološki višak.

Ali, praktički za samo nekoliko kuna možete stare kabele nastaviti koristiti tako da ih nemojte baciti u smeće niti odlagati u tehnološki otpad jer se uz Sbox adapter Micro USB 2.0 F. -> TYPE C mogu i dalje koristiti. Adapter čak niti ne zauzima puno mjesta, praktičan je jer se stari kabel i dalje može koristiti ukoliko imamo stariji model uređaja. Dakle, s istim kabelom (uz adapter) možemo puniti više različitih tipova uređaja.

 

 

Imate li stariji tip SIM kartice u svojem mobitelu (kojeg možda koristite i kao drugi uređaj, bilo privatni, bilo „backup“), tada će vam biti bitan i adapter za SIM karticu nano SIM & micro SIM. Ovo 3-u-1 rješenje dolazi i s pripadajućom iglicom kako biste mogli otvoriti ladicu za SIM karticu.

 

 

I vlasnici iPhone telefona imaju probleme zbog nedostatka priključaka – već duži niz godina Appleovi pametni telefoni nemaju 3,5 mm ulaz za slušalice. Pronašli smo rješenje, to je Baseus adapter 8-pin to 3,5 mm s kojim se mogu koristiti žičane slušalice. Jednostavno, neki korisnici ne vole bežična rješenja, više vjeruju žici, a ne moraju niti misliti o punjenju baterije slušalica.