Zašto se i vi ne biste vozili na struju i brže došli do škole, ali i do posla ili obližnje pekare

 

Električni romobili predstavljaju pravu revoluciju u prijevozu, pokazuje popularnost ovih prometala na dva kotača, čemu svjedočimo ne samo na hrvatskim nego i na svjetskim prometnicama i u mnogobrojnim gradovima. I dok se čeka zakonska regulativa, kojom bi se mogla ograničiti neka prava vozača, pogledajte ponudu romobila u trgovini Neutrinomobile.

Najzvučniji električni scooter odnosno romobil u Neutrinu svakako je model s oznakom AMG F1. Možda ste pomislili da ćete se do škole i po školskom dvorištu voziti poput Lewisa Hamiltona, trenutno vodećeg vozača Formule 1, ali u praksi to ipak nije tako pa roditelji neće imati straha odluče li svojeg školarca na početku nove školske godine nagraditi s impozantnim romobilom.

 

 

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition puni je naziv ovog modela koji će potegnuti maksimalnih i zakonski dopuštenih 25 km/h. Dakle, nema straha da će vaše dijete kući donijeti kakvu prometnu kaznu za prometni prekršaj. Uz motor maksimalne snage 600 W (inicijalno 300 W) uživat ćete daleko više u pogledima jer na romobilu stoje oznake AMG.

Specijalna verzija romobila Xiaomi Scooter Pro 2 s jednim punjenjem (traje 8 do 9 sati) prelazi udaljenost do 45 kilometara. Mnogima će to biti dovoljno za cijeli tjedan. Spomenuta kilometraža dostupna je ako vozač ima masu od 75 kilograma, a vozi se pri 25 °C, bez vjetra na ravnoj podlozi, uz brzinu od 15 km/h. Kotači su 8,5-inčni, a romobil ima masu 14,2 kilograma.

 

 

Iste karakteristike nudi Xiaomi Mi Scooter Pro 2, s baterijom od 12.800 mAh koja nudi i brze punjenje za tri i pol sata, prednje i stražnje pneumatske gume, komunikaciju preko mobilne aplikacije te savladavanje nagiba do 20 stupnjeva.

Windgoo T10 električni skuter romobil uz motor snage 250 W postiže 25 km/h, prelazi udaljenost između 10 i 15 kilometara s jednim punjenjem, puni se za tri do četiri sata, a maksimalna masa vozača je 100 kilograma. Gume su promjera 8 inča, masa mu je 11 kilograma, a ima elektronsku kočnicu te tempomat koji će dobro doći ako se vozite konstantnom brzinom na većim udaljenostima pa ne morate držati pritisnutu polugu za gas.

 

 

Veću udaljenost nudi Windgoo M20 električni skuter romobil s jednim punjenjem baterije od 8 Ah – prelazi 20 do 30 kilometara, ima motor snage 350 W te velike kotače od 10 inča. S tim ste romobilom daleko sigurniji po neravninama, što je glavni nedostatak ove vrste prijevoza. Prelazak s manjim kotačima preko većih prepreka može biti opasan. Najveća brzina koju postiže je 25 km/h.

 

 

Uz Xiaomi Mi električni skuter romobil Mijia 1S u crnoj boji ćete, tijekom perioda promocije, dobiti prijenosni kompresor s kojim ćete napuniti gume zrakom ukoliko vam se nešto dogodi s gumama. Maksimalna snaga ovog romobila je 500 W (u normalnoj vožnji 250 W), potegnut će do 25 km/h, ima autonomiju s jednim punjenjem do 30 kilometara. Mijia 1S ima E-ABS i disk kočnice, tri brzine rada, povezivanje s mobilnom aplikacijom na pametnom telefonu, a pri kočenju će uz regeneraciju puniti bateriju te tako produžiti doseg s jednim punjenjem baterije.

 

 

Zanimljiv je i Windgoo M12 električni skuter romobil s maksimalnom nosivošću do 120 kilograma. Prelazi do 20 kilometara s jednim punjenjem baterije kapaciteta 6 Ah, što znači da ćete moći prijeći Zagreb gotovo u potpunosti, s jednog kraja grada na drugi. Tri do četiri sata kasnije baterija je puno i možete krenuti u nove avanture. Na ekranu se prikazuje brzina vožnje, prijeđeni kilometri te odabrana brzina. Ima prednja i stražnja svjetla, elektroničku prednju i stražnju kočnicu.