Danas se nije lako istaknuti s novim modelom pametnog telefona jer su svi međusobno vrlo slični. Honor 8X nešto je potpuno novo.

Ekran na Android pametnom telefonu Honor 8X prekriva gotovo cijelu prednju stranu. Pogledajte donji dio kućišta, preostalo je tek nekoliko milimetara između ruba ekrana i ruba staklenog kućišta.

Honor 8X izgleda poput skupog telefona, ne samo s velikim 6,5-inčnim ekranom u fullHD rezoluciji nego i zbog drugih ugrađenih komponenti u stakleno kućište čije se plohe povezuju metalnim okvirom. Inače, prvi kontakt s telefonom izaziva oduševljenje - koju god boju kućišta odaberete (crnu, plavu ili crvenu) sigurno će vam se svidjeti, uz dvotonski dizajnerski izričaj stražnjeg dijela telefona.

Očekivano, Honor 8X je poprilično velik, ali to budući vlasnici sigurno i žele kako bi na ekranu u omjeru 19,5:9 mogli gledati razne video i foto sadržaje, surfali internetom ili pogledali nove modele telefona dostupne u trgovinama i web shopu Neutrino Mobile.

Telefon je i primjetno širok, što će cijeniti korisnici koji puno tipkaju s palcima obje ruke. Unutar notcha, na vrhu ekrana nalazi se prednja 16-megapikselna kamera koja nudi i autofokus pa su rezultati itekako dobri. Možemo utjecati i na osvjetljenje određenih dijelova scene koju snimamo, dovoljno je samo dotaknuti dio ekrana.


Na stražnjoj strani 8X ima dvostruku kameru u konfiguraciji 20 + 2 megapiksela, uz otvor blende 1.8, što znači da će i u uvjetima slabijeg osvjetljenja rezultati biti jako dobri. Uz pomoć AI funkcije odnosno umjetne inteligencije moguće je dobiti još bolje rezultate, a kamera telefona sama će prepoznati neku od 20-ak mogućih situacija. Inače, AI odlično dolazi do izražaja kad u pozadini osobe koju snimamo postoji jako osvjetljenje pa softver telefona samostalno preuzima ulogu uređivača.


Senzor otiska prsta Honor na određenim modelima postavlja na prednju stranu, a na nekima na stražnju. Konkretno, 8X fingerprint senzor nudi na stražnjoj strani, što je mnogima praktičnija pozicija.



Srce modela 8X čini Kirin 710 čipset s osam procesorskih jezgri, a radna memorija od 4 GB zadovoljit će i one zahtjevnije koji rade s velikim brojem aplikacija u multitaskingu. Interna memorija iznosi 64 i 128 GB. Sve to pokreće baterija kapaciteta 3750 mAh koja bi trebala biti dostatna čak i za korištenje duže od jednog dana. Dodatni bonus telefonu koji će imati povoljnu cijenu je zaštita putem crta našeg lica pa je za otključavanje potrebno samo pogledati u prednju kameru mobitela.