Samsungova Galaxy A serija (A10, A20e, A40, A50, A70 i A80) donosi zanimljive inovacije u svijet pametnih telefona poput rotiranja kamera te baterije koja se sama prilagođava navikama vlasnika.

Prije pet godina Samsung je s modelom Galaxy Alpha započeo novu seriju pametnih telefona s naglaskom na dizajnu i kvaliteti izrade kućišta, odličnim ekranima, zanimljivim kamerama i baterijama, uz dobar hardver u pozadini. Šest novih modela iz Galaxy A serije nastavljaju osvajati srca, kao što su to napravili prošlogodišnji modeli Galaxy A6 (2018) i A6 Plus (2018), Galaxy A7 (2018) s tri stražnje kamere, A8 (2018) te posebno zanimljiv Galaxy A9 (2018) s četiri stražnje kamere. Svi su Samsungovi modeli dostupni u Neutrino Mobile trgovinama po vrlo povoljnim i pristupačnim cijenama.

Dok čekamo na dolazak inovativnog Samsunga Galaxy A80 s prvom Samsung revolucionarnom rotirajućom kamerom i inteligentnom baterijom, otkrivamo što donose ostali modeli. Ipak, spomenimo kako A80 nema klasične prednje i stražnje kamere nego jedan set kamera (48 + 8 + 8 megapiksela) koje se uz inovativni mehanizam automatski pojavljuju sa stražnje strane pametnog telefona i rotiraju se kada korisnici odaberu način rada za selfie u aplikaciji kamere. Inteligentna baterija uči dnevnu rutinu i obrasce korištenja aplikacija kako bi optimizirala potrošnju energije telefona.

Samsung Galaxy A10 početni je model s 2 GB radne memorije, 32 GB interne proširive do 512 GB dok se unutar ureza u ekranu od 6,2 inča nalazi kamera od 5 megapiksela. Plastično kućište dostupno u crvenoj, plavoj i crnoj boji sa stražnje strane nudi 13-megapikselnu kameru uz otvor blende od f/1.9. Baterija kapaciteta 3400 mAh potrajat će više od jednog dana.

Samsung Galaxy A20e uz 5,8-inčni Infinity-U HD+ TFT ekran koji prekriva više od 80% prednje površine donosi bateriju kapaciteta 3000 mAh koja će omogućiti sate i sate gledanja filmova, igranje igara te obavljanje više zadataka istovremeno, a kad se baterija istroši tu je punjač s tehnologijom brzog punjenja snage od 15 W.  Unutar plastičnog kućišta nalaze se solidan hardver: 8-jezgreni čipset na taktu do 1,6 GHz, stražnja dvostruka kamera u kombinaciji 13 + 5 megapiksela, prednja od 8 skrivena unutar malenog ureza u ekranu, a memorijski kapacitet iznosi 3 GB + 32 GB. Na stražnjoj strani nalazi se senzor otiska prsta.

Samsung Galaxy A40 ljestvicu rezolucije ekrana podiže na fullHD, uz veću kvalitetu prikaza sAMOLED ekrana od 5,9 inča. Model donosi i novi materijal „3D Glasstic“ kod kojeg se koristi čvrsti metalni okvir sa zakrivljenim rubovima, a pozadina donosi cool izgled, uz kompaktnost oblika. Dvostruka stražnja kamera s inteligentnim optimizatorom scena omogućuje širokokutne snimke do 123°, a posebno se ističe snažna prednja kamera od 25 megapiksela.

Samsung Galaxy A50 uz debljinu kućišta od 7,7 milimetara i elegantan izgled može se pohvaliti s većim brojem naprednih funkcija poput senzora otiska prsta integriranog u 6,4-inčni fullHD+ sAMOLED ekran, brzim punjenjem baterije od 4000 mAh. Memorijski kapaciteti su dostupni u kombinaciji 4 GB / 64 GB te 6 GB / 128 GB. Stražnjoj kameri od 25 megapiksela dodan širokokutni objektiv od 8 megapiksela dok se treća leća od 5 megapiksela koristi kao dubinski senzor. Četvrta kamera od 25 megapiksela smještena je na prednjoj strani.

Samsung Galaxy A70 sa sAMOLED fullHD+ Infinity-U ekranom od čak 6,7 inča smještenim na gotovo cijeloj prednjoj površini (prekriva 86%) koristi prednju kameru od 32 megapiksela za prepoznavanje lica, ali ima integriranu i tehnologiju raspoznavanja otiska prsta ispod unutar ekrana. Uz bateriju kapaciteta od 4500 mAh, Galaxy A70 je ultimativni stroj koji će uz 6 ili 8 GB radne memorije poslužiti za sve što vam padne na pamet – igranje najboljih igara, gledanje filmova satima i satima, slušanje glazbe… Naravno, i za fotografiranje uz trostruku kombinaciju kamere od 32 + 8 + 5 megapiksela (glavna kamera, širokokutna i za dubinsko snimanje). Pokreće ga Snapdragon 675 na maksimalnih 2 GHz radnog takta procesora.