Preklopni mobiteli do sada su sve polagali na unutarnji savitljivi ekran, ali Motorola mijenja pravila igre

 

U odnosu na vanjski ekran na novoj Motoroli razr 40 ultra svi drugi pametni telefoni u sklopivom obliku izgledaju smiješno. naviknuti na 1 do 2 inča dijagonale na vanjskom, preklopnom dijelu nismo niti razmišljali kako bi to moglo izgledati kada bi na tom dijelu bio ekran koji prekriva gotovo cijelu površinu.

Motorola je to upravo učinila te na novom razr 40 ultra modelu smjestila veliki ekran od 3,6 inča. Taj ekran prikazuje gotovo sve kao i unutarnji ekran od 6.9 inča: pristigle poruke i daje mogućnost odgovaranja uz punu veličinu tipkovnice. Trebate li do neke aplikacije možete ju pokrenuti na tom ekranu u pOLED tehnologiji, uz 144 Hz osvježavanja. Toliko nemaju niti drugi veliki brendovi.

 

 

Rezolucija na vanjskom ekranu je 1066 x 1056 piksela, što daje gustoću od 413 ppi. Dakle, to je pravi, punokrvni ekran, a ne pomoćni ili za slučaju potrebe. Na vanjskom ekranu možete gledati video filmove, snimati fotografije i video, pristupiti glazbenom servisu Spotify, kalendaru...

Unutar vanjskog ekrana smještene su dvije kamere, od 12 megapiksela (to je glavni senzor optičkom stabilizacijom slike i otvorom blende od f/1.4) te širokokutna od 13 megapiksela koja može poslužiti i kao makro. Hvata kut od 108 stupnjeva, što je nešto manje nego druge širokutne kamere na tržištu koje love i do 122 stupnja.

 

 

Motorola razr 40 ultra unutar velikog ekrana od 6,9 inča ima senzor od 32 megapiksela, a glavni ekran podržava stopu osvježavanja do 165 Hz. Provjerite u ponudi Neutrinomobile trgovina koliko drugi pametni telefoni nude herca potrebnih prilikom igranja igara. Naravno, više Hz znali i veću potrošnju baterije i potrebu za snažnim hardverom.

Niti tu Motorola ne razočarava jer nudi 3800 mAh kapaciteta baterije koja se puni preko punjača snage 33 W. Punjač ćete dobiti u pakiranju. Ako u Neutrinomobile.hr web shopu kupite bežični punjač moći ćete svoju sljedeću Motorolu puniti i beskontaktno.

 

 

Snapdragon 8+ Gen je čipset koji pokreće novu ultru iz Motorole, radi uz Android 13 te dolazi s 8 ili 12 GB radne memorije. Što se tiče memorije uređaja ona je dostupna u kapacitetima od 256 GB i 512 GB. Ugrađeni su u telefon i stereo zvučnici, kućište dostupno u tri boje (Infinite Black, Glacier Blue i Viva Magenta je otporno na vodu, uz certifikat IP52. To znači da se Motorola ne smije potopiti u vodu, ali poneka kapljica vode joj neće smetati.

 

 

Za one koji traže nešto manji vanjski ekran, ali i dalje žele veliki ekran jer im je on primarni koji će koristiti dostupna je nova Motorola razr 40. Unutarnji pOLED ekran je isti što se tiče dijagonale od 6,9 inča, dolazi sa stereo zvučnicima, ali podržava 144 Hz osvježavanja. Uzmemo li u obzir kako većina današnjih flagshipova radi na maksimalnih 120 Hz, Motorola i u ovom slučaju superiorno briljira.

Vanjski ekran je minijaturan dijagonale je 1,5 inča, ali će i on prikazati neke od bitnih informacija. Na njemu nećete moći igrati video igre kao na ultri, ali ćete imati neku pomoć. U AMOLED tehnologiji je, uz 60 Hz osvježavanja slike te ima rezoluciju 194 x 368 piksela. To daje dosta dobrih 282 ppi.

 

 

Pokreće ga Snapdragon 7 Gen 1, ima 8 GB radne i 256 GB interne memorije, Android 13, ali primjetno veću bateriju kapaciteta 4200 mAh. Također se puni snagom od 33 W, uz telefon ćete dobiti i punjač, a podržano je i bežično punjenje baterije snagom od također 5 W.

 

 

Kućište Motorole razr 40 je dostupno u tri boje - Sage Green, Vanilla Cream i Summer Lilac, debljine je 15,8 mm kad je preklopljeno (ultra ima debljinu od 15,1 mm), a kad se telefon rasklopi tada mu je debljina samo 7,35 mm (ultra mjeri samo 6,99 mm). Spomenimo i vanjske kamere od 64 (s OIS) i 13 megapiksela te unutarnju od 32 megapiksela. Motorola ponovo ima hit telefone, zgrabite ih čim vam se ukaže prilika za kupnju.