Kupnja poklona u posljednji trenutak nekima je jednostavno neizbježna. Ne brinite, Neutrinomobile je pripremio zanimljivu ponudu

 

U krugu svoje najbliže obitelji predstojeće božićne blagdane možete provesti u sigurnom okruženju sastavljajući zanimljivog i poučnog robota od gotovo 1000 dijelova. Ovako izgleda Božićna ponuda u Neutrinomobile trgovinama.

Xiaomi je brand koji se odlično etablirao i udomaćio na hrvatskom tržištu. Istovremeno, ponuda raznovrsnih uređaja je zaista velika, od četkice za zube, pametnog telefona pa do usisavača. Ako blagdane želite provesti u igri, sigurno će vam se svidjeti Xiaomi Mi Toy Train komplet kojeg čini set vlakova od čak 63 dijela s magnetskim spojevima koji omogućuju mnoge kombinacije, pružajući sigurnu i neobičnu avanturu nakon svakog rasklapanja seta.

 

 

Vlakovi Xiaomi koriste AA baterije, ukupna masa seta je 3,5 kilograma, dijelovi su izrađeni od drveta i ABS-a, imaju certifikat kvalitete te su namijenjeni djeci od tri godine starosti. Veličina paketa je 22 x 303 x 238 mm.

Još više ABS dijelova, 305 njih, nudi Xiaomi Mi Mini Robot Builder, uz dječju ekskluzivnu aplikaciju s crtanim stilom, a dijelovi imaju magnetsko sučelje. Namijenjen je djeci, muškoj i ženskoj, ali i odraslima za zabavu te ima masu od 0,35 kilograma.

 

 

Mi Robot Builder Rover je robot šasija s gusjenicama, uz pametne komande i beskrajne mogućnosti dizajna dijelova visoke preciznosti. Ima dva okretna motora i žiroskop uz koji će održavati ravnotežu prilikom stanja i kretanja. Ugrađen je i senzor ubrzanja, ima senzor gravitacije, a kad ga sastavite može se spojiti na kompatibilni Android i iOS uređaj.

 

 

Za povezivanje se koristi Bluetooth na 2,4 GHz, a srce čini 32-bitni procesor ARM Cortex Mx na 108 MHz. Materijal od kojeg je robot sastavljen je hipoalergeni polikarbonat, a pokreće ga litijska baterija od 18,3 Wh. Robot će, uz kreativnost prilikom spajanja, potaknuti i vještine kodiranja.

 

 

Na kotačima se kreće Xiaomi Mi Robot Builder sastavljen od nevjerojatnih 978 dijelova koji omogućuje modularno grafičko programiranje. Igračka iz Xiaomija kompatibilna je s Android i iOS pametnim telefonima s kojima se uparuje, koristi 32-bitni procesor STM32 na 72 MHz te ima 32 MB ugrađene memorije.

Uz dva okretna motora i žiroskop te povezivost putem Bluetootha na 2,4 GHz i pogon na litijsku bateriju od 1700 mAh, nakon sastavljanja koje će potrajati nekoliko sati, bit će izuzetno zanimljiva igračka, ne samo za djecu nego i za "odraslu djecu". Na sebi ima čak 5 USB Type-C priključaka, a napon je 14 V / 5 V.

 

 

Dimenzije robota koji se može kretati na kotačima su 380 x 320 x 90 mm, a u pakiranju ćete, naravno, dobiti i korisnički vodič kako biste znali kako spojiti svih 978 dijelova izrađenih od hipoalergenog polikarbonata. Ovaj nevjerojatni robot ima i sustav za uravnoteženje.

U skupinu robotskih uređaja spada i Xiaomi Mi Roborock S6 Pure. Robotski usisivač se ne sastavlja poput ostalih robota koje smo predstavili, ali je izuzetno učinkovit i tih. Ima LDS radar te u radu dostiže 2000 Pa usisne snage.

 

 

Maksimalna površina koju robotski usisivač može usisati je 250 kvadratnih metara, koristi bateriju kapaciteta 5200 mAh, pri čemu stvara buku od 54 do 67 dB. Mase je 3,5 kilograma, visine 10 centimetara pa se može i zavući na različita mjesta kako bi posao obavio do kraja. Uz jedno punjenje radit će 150 minuta.

Zahvaljujući rezervoaru za vodu obujma 0,1 litara može prati, a ne samo usisavati i pomesti prostor. Putem wirelesa spaja se na kućnu Wi-Fi mrežu, a s Xiaomijevim robotskim usisavačem upravlja se pomoću mobilne aplikacije Mi Home.