Kod današnjih pametnih telefona sve je u brojevima dok je dizajn stavljen u drugi plan jer su telefoni toliko usavršeni da im se nema što za prigovoriti. Većina telefona ima izvanrednu kvalitetu izrade, ergonomija je savršena pa vam ništa ne smeta pri korištenju, a nema niti oštrih rubova koji bi vam mogli smetati. Uz velike ekrane, glavna stvar su kapacitet baterije i broj ugrađenih kamera.

Najnoviji Samsung Galaxy A31 nastavlja tradiciju korištenjem velikog Infinity-U ekrana koji se prostire od ruba do ruba, što znači da se unutar malenog ureza ekrana od 6,4 inča nalazi prednja kamera od 20 megapiksela, uz otvor blende f/2.2. Super AMOLED i fullHD+ rezolucija jamče dobru vidljivost ekrana, dobre boje i dobar kontrast u svim uvjetima.

 

Unutar kućišta mase 185 grama Samsung je smjestio bateriju od 5 Ah (5000 mAh) koja podržava brzo punjenje snagom od 15 W. Isto toliko snažno punjenje baterije nudi i model Samsung Galaxy A30S kojeg, dok A31 ne dođe u domaće trgovine, možete kupiti u Neutrinomobile trgovinama u Zagrebu. S tim da model A30S ima bateriju kapaciteta 4000 mAh. Sigurno smo kako i ovaj kapacitet smatrate velikim.

Idemo sada na stražnju stranu kućišta koje nas strašno podsjeća na moćni Samsung Galaxy S20+, a također je dostupan u Neutrinomobile.hr web shopu. Na stražnjoj se strani nalaze četiri foto senzora, tako da govorimo o četverostrukoj kameri kao i kod modela S20+. Glavna kamera ima 48 megapiksela i otvor blende f/2.0, za širokokutne kadrove do 123 stupnja koristi se senzor od 8 megapiksela.

 

Treći senzor od 5 megapiksela koristi se za izoštravanje detalja (takozvani bokeh efekt, uz koji možete pozadinu zamutiti odnosno izoštriti određeni dio kadra te se tako omogućava snimanje Live Focus snimaka u kojima se ističe objekt. Ugrađen je još jedan senzor od 5 megapiksela, a taj se koristi kada snimate detalj s udaljenosti od nekoliko centimetara. Dobit ćete oštru snimku i detalje kakve ne biste dobili bez ovog senzora.

Kako bi pametni telefon poput Galaxy S31 mogao raditi, potreban mu je čipset Mediatek MT6768 Helio P65 koji konkretno sadrži ukupno osam procesorskih jezgri (dvije rade na taktu do 2 GHz, a preostalih šest na 1,7 GHz). Koristi se 12-nanometarska tehnologija. A31 dolazi i s AI Game Booster tehnologijom koja će vam dobro doći prilikom igranja igara.

 

Telefon mora imati i radnu memoriju, konkretno ugrađena su 4 GB radne memorije (na nekim tržištima dolazi sa 6 GB), dok je interna memorija 64 GB (dostupno i u 128 GB). Ako vam interna memorija nije dovoljna ili više volite microSD kartice, slobodno kupite karticu kapaciteta do 512 GB i umetnite je u novi Galaxy S31.

Samsung najavljuje crnu i plavu boju kućišta debljine 8,6 milimetara, a na nekim će tržištima biti dostupan još i u crvenoj i bijeloj boji. Ono što možda ne očekujemo u ovom cjenovnom rangu jeste ugradnja senzora otiska prsta unutar samog ekrana; za biometrijsku provjeru identiteta koristi se optički senzor tako da za otključavanje telefona ne morate tražiti senzor na boku ili na stražnjoj strani kućišta. Sve se nalazi ispred vas, a sadržaje na telefonu štiti i Samsungova Knox sigurnosna tehnologija, poznata s najmoćnijih Samsungovih pametnih telefona.

 

Galaxy A31 dolazit će u izvedbi s jednom i s dvije nano SIM kartice (omogućen je istovremeni rad obje kartice), radi na 4G mrežama, a operativni sustav je Android 10, uz dodatno Samsungovo sučelje pod nazivom One UI 2.0.