Toplomjer za djecu i odrasle zasigurno je dio svake kućne ljekarne, a u ponudi se može birati između različitih vrsta. Plavi Medikor toplomjer za Medikorino za djecu ima fleksibilni vrh za aksilarno, oralno i rektalno brzo mjerenje tjelesne temperature. Kad začujete zvučni signal, mjerenje je završeno, a vodootpornost je bitna za što lakše čišćenje nakon upotrebe. Na jumbo ekranu prikazuje se rezultat kako bi se lako očitala tjelesna temperatura, a ukoliko je izmjerena temperatura  iznad 37,8°C čut ćete alarm. Dodajmo i kako ovaj dječji toplomjer ima automatsko isključivanje. Digitalni Medikor toplomjer dolazi i u verziji za odrasle te nudi identične funkcionalnosti.

I Visiomed Thermofluo digitalni toplomjer mjeri temperaturu na iste načine (aksilarno, oralno i rektalno), a prikladan je za mjerenje temperature novorođenčadi svake dobi, djece i odraslih dok je Omron MC 522 profesionalni ušni toplomjer namijenjen za mjerenje temperature u uhu. Za samo jednu sekundi izmjerit će tjelesnu temperaturu te ju prikazati na zaslonu s pozadinskim osvjetljenjem. Omogućuje do 6000 mjerenja, a točnost mjerenja potvrđena je laboratorijskim testiranjima. U pakiranju ćete dobiti 40 zamjenskih poklopaca sonde.

Inhalatori u Neutrinomobile trgovinama dolaze u različitim oblicima, a mi smo izdvojili dva modela. Esperanza Kitty je inhalator razvijen je za uspješno liječenje astme, alergija i drugih respiratornih poremećaja te omogućuje učinkovitu isporuku aerosoliziranih doza s kliničkom preciznošću. Dovoljno je pritisnuti samo jedan gumb na simpatično dizajniranom inhalatoru kako bi se pokrenuo te dobile visoke performanse inhaliranja ≤ 0,4 ml/minuti. Dvije maske različitih veličina i usnik omogućuju upotrebu inhalatora ne samo odraslima već i dojenčadi i djeci. I dugi model Esperanza ZEPHYR dijeli iste funkcionalnosti i mogućnosti.

Tlak mnogi mjere na dnevnoj razini tako da biste i taj uređaj trebali imati kod kuće. Zglobni digitalni tlakomjer Esperanza Vigor s automatskim napuhavanjem i ispuštanjem manžete mjeri sistolički (SYS) i dijastolički (DIA) krvni tlak i impulse (P), otkriva srčane aritmije, mjeri tlak: 0 - 300 mmHg (0 - 40 kPa). S obzirom da krvni tlak varira u skladu s različitim uvjetima, uzmite u obzir kako točnost mjerenja nije uvijek moguća na osnovi samo jednog mjerenja. 90 pohranjenih zapisa s datumom i vremenom mogli bi vam pomoći u praćenju promjena krvnog tlaka, a prikazuju se na velikom LCD ekranu 40 x 40 mm. Napaja se putem dvije AAA baterije.

Beurer BC 40 tlakomjer koristi se na zapešću, također nudi otkrivanje srčane aritmije, ima memoriju te informacije prikazuje na ekranu. Hi-Tech Oro-N2 Basic tlakomjer namijenjen za nadlakticu mjeri tlak od 0 - 280 mmHg te prati puls od 40 do 199 otkucaja.

Bijela Medisana DC 300 LED infracrvena olovka širine 26 i dužine 141 milimetara, uz masu od samo 23 grama, koristi baterijsko napajanje, a namijenjena je za terapiju svjetlom na licu.

Visiomed ručni aspirator za bebe Babydoo je dva-u-jedan čistač dječjeg nosića. Bebu treba polegnuti i okrenuti malo na stranu, a učinkovitost čišćenja poboljšat ćete upotrebom nekoliko kapljica fiziološke otopine. Mame imaju mogućnost izbora tehnike čišćenja nosića:

A) usna metoda je higijenski postupak zahvaljujući sustavu jednosmjernog načina rada (spremnik za sekret je bez mogućnosti povratka)

B) ručno usisavanje se provodi pritiskom pumpice pri čemu nastaje podtlak koji omogućava nježno uklanjanje sekreta.

Mali prijenosni inhalator Omron Microair U100 je ultrazvučni inhalator koji do približno četiri sata radi na dvije AA baterije. Ne proizvodi glasne i zastrašujuće zvukove, što omogućuje mirno liječenje ako uređaj upotrebljavate na usnulom djetetu. Omogućuje inhalaciju pri različitim kutovima, uz stabilno raspršivanje - bebe u krevetu ili na rukama.

17.06.2020.