Ovaj se pametni telefon može nositi oko zapešća ruke, a može se postaviti i u razne druge oblike kako bi poslužio za razne situacije

 

Nakon savitljivog ekrana na pametnom telefonu Motorola te na prijenosnom računalu Lenovo, a koji se rolaju odnosno izvlače iz kućišta Motorola nastavlja iznenađivati. Ili nas više niti ne iznenađuje, s obzirom na sve različite revolucionarne telefone koje smo od njih vidjeli unatrag nekoliko desetljeća. Na kraju krajeva, Motorola je davne 1973. godine predstavila prvi mobitel na svijetu DynaTAC, zahvaljujući Martinu Cooperu.

Novi koncept je predstavljen na Lenovo Tech World ’23 u Austinu u Teksasu, a ističe se prilagodljivim zaslonom na pametnom telefonu koji se bez ikakvih ograničenja i prepreka može savijati i oblikovati u različite oblike. Nešto slično nudi Motorola razr 40 dostupna u Neutrinomobile trgovinama, u Vanilla Cream boji te u Summer Lilac boji.

Koja će se forma odabrati ovisi o potrebama korisnika, a za izradu su korištene zaslonske i mehaničke inovacije dostupne iz Lenovo sklopivih uređaja i sklopivih koncepata. S konceptom Motorola nastavlja pomicati granice i ulagati u fleksibilnu tehnologiju zaslona i razne uređaje.

 

 

Glavna stvar kod ovog inovativnog pametnog telefona je već od prije poznati pOLED ekran u standardnoj fullHD+ rezoluciji koji se bez prepreka može savijati i oblikovati u različite oblike ovisno o potrebama korisnika. Koncept prilagodljivog zaslona nadograđuje se na zaslonske i mehaničke inovacije iz sklopivih i rolo uređaja koji su predstavljeni u kategorijama pametnih telefona i računala.

Srce koncepta s prilagodljivim zaslonom je Android iskustvo na koje smo naviknuti godinama. Dakle, uređaj se može koristiti kao i svaki drugi današnji pametni telefon, u ravnom položaju. Tada se ekran dijagonale od 6,9 inča koristi standardno.

 

 

Ako poželite možete ga omotati oko zapešća ruke kako bi bio lakše nosiv i omogućio određene funkcionalnosti u tom položaju. Recimo, tada se koristi kao pametni sat te prikazuje točno vrijeme u prvom planu.

Može se postaviti i u nekoliko različitih načina stalka tako da se koristi. Može to biti uspravni položaj te je tada samostojeći uređaj, a operativni sustav Android se u kompaktnijem obliku prikazuje na ekranu od 4,6 inča.

 

 

Koncept promiče generativnu umjetnu inteligenciju o kojoj se u posljednjih godinu dana jako puno piše. Istražuju kako umjetna inteligencija (AI) može poboljšati prilagodbu uređaja kako bi korisnicima pružila jedinstveno iskustvo korištenja te razne koristi u svakodnevnom životu.

 

 

Motorola je razvila generativni AI model koji radi lokalno na uređaju tako da mu nije potreban pristup u oblaku. To će omogućiti korisnicima da prošire svoj osobni stil na svoj telefon. Na primjer, korisnici na Motorolinom savitljivom, fleksibilnom ekranu mogu učitati ili snimiti sliku svoje odjeće kako bi proizveli više jedinstvenih slika generiranih umjetnom inteligencijom, što u konačnici odražava njihov stil. Nakon toga se slike mogu koristiti kao prilagođene pozadine na uređaju.

Nadalje, Motorola će korisnicima pomoći da povećaju produktivnost kroz razne aplikacije i rješenja. Ponovo u priču uskače umjetna inteligencija koja kroz tekstualno sažimanje uzima duge razgovore, e-poštu ili izvješća i destilira ih do ključnih poruka za brzo razumijevanje.

Danas sve više šaljemo dokumente u digitalnom obliku, za što je potrebno skeniranje. Motorolin konceptualni AI model poboljšava sposobnost Doc Scannera kako bi skenirao razne dokumente, zahvaljujući ovoj funkcionalnosti integriranoj u Motoroline sustave kamera. Inovacija poboljšava kvalitetu slike minimiziranjem sjena kako bi se osiguralo da dokumenti ili slike izgledaju što oštrije i jasnije.