Znate li da ćete uz tablet povećati svoju kreativnost i produktivnost? Predstavljen je novi Samsung Galaxy Tab S6 s olovkom, integiranim senzorom otiska prsta u ekranu te s četiri zvučnika i dvostrukom kamerom.

Tabletima se smatraju uređaji s ekranom većim od 7 inča, a na Neutrino Mobile web shopu u ponudi su modeli dijagonala do 12,9 inča, raznih brandova i veličine radne memorije. Uz tablete proizvođača Lenovo, MyTab, Apple, Huawei, MeanIT, OverMax i Esperanza posebno se ističu Samsungovi modeli koji su od sada bogatiji za novi model Galaxy Tab S6.

Uz novi Samsung Galaxy Tab S6 veže se stvaranje sadržaja, povezivanje te uživanje u zabavi, a pružit će više mogućnosti nego drugi tableti jer dolazi s posebnom olovkom putem koje možete interaktivno raditi po ekranu tableta.

S Pen olovka u početku je bila samo instrument s kojim je bilo moguće pisati i crtati po ekranu tableta, a u međuvremenu postala je izuzetno moćan alat s kojim je moguće koristiti funkciju daljinskog upravljanja, bežičnog punjenja. Naime, S Pen olovka se bežično puni unutar samog tableta, a zatim omogućuje rad do 10 sati s jednim punjenjem.

Uz S Pen Air funkciju i daljinsko upravljanje, s olovkom je moguće snimiti selfie fotografiju s prednjom kamerom od 8 megapiksela i video zapis čak i kada tablet nije u vašim rukama. Omogućeno je i upravljanje multimedijskih sadržaja.

Nadalje, novi se tablet Samsung Galaxy Tab S6 može koristiti i kao računalo, nakon što se preko funkcije DeX spoji s tipkovnicom. Tablet postaje poput stolnog računala ili pak prijenosnog ako ste u pokretu. Ugrađeno je 8 ili 6 GB radne memorije, u kombinaciji sa 128 ili 256 GB interne memorije proširive microSD karticama do 1 TB.

Ono po čemu se još Samsung Galaxy Tab S6 ističe na tržištu tableta je prva dvostruka ultraširoka kamera smještena unutar samo 5,7 milimetara debelog kućišta. Kamera u kombinaciji 13 + 5 megapiksela hvata kut do 123 stupnja, upravo onoliko koliko vidi i naše oko. U tablet je ugrađena jedinica za neuralnu obradu s kojom, kroz napredne efekte, fotografije izgledaju kao da ih je snimio profesionalac.

Velika novost je i ugradnja senzora otiska prsta unutar 10,5-inčnog Super AMOLED ekrana s rezolucijom 1600 x 2560 piksela i omjerom stranica 16:10 - prvi Samsungov tablet s ovom funkcionalnošću jednostavno i praktično štiti vaše podatke uz sigurnosnu platformu Samsung Knox. Oduševit će vas i Bixby, Samsungov virtualni digitalni pomoćnik koji omogućuje da s tabletom komunicirate i putem glasa.

Dok pratite omiljenu seriju na tabletu u krevetu (poput pregleda Netflix sadržaja na Finderu) ili provjeravate ponudu tableta u Neutrino Mobile trgovinama u Tratinskoj 77 i Maksimirskoj 37 u Zagrebu, dobro će vam doći i četiri zvučnika putem kojih kvalitetu zvuka podiže AKG i Dolby Atmos integracija. Moći ćete slušati glazbu putem Spotify aplikacije uz tri mjeseca besplatnog Spotify Premiuma i gledanja YouTube video zapisa bez prekida s reklamama (uključena su četiri mjeseca besplatnog YouTube Premiuma).

Masa tableta u aluminijskom kućištu je 420 grama, a dimenzije su 244,5 x 159,5 mm. Boje u kojima će biti dostupan su siva, plava i ružičasta (Mountain Gray, Cloud Blue, Rose Blush).

Dobar zvuk bit će vam bitan i pri igranju igara s ugrađenim grafičkim procesorom Adreno 640, uz ugrađen hardver i softver u suradnji s platformama za igre kao što su Unity i Unreal Engine. Snapdragon 855 glavni je motor tableta Samsung Galaxy Tab S6, a osam procesorskih jezgri radi na taktu do čak 2,84 GHz:

1x 2,84 GHz

3x 2,41 GHz

4x 1,78 GHz

Baterija kapaciteta 7040 mAh preko USB Type-C porta podržava brzo punjenje snagom od 18 W tako da ćete sa Samsungovim tabletom moći odraditi velik broj poslova izvan ureda, u uredu, kod kuće, na odmoru i u krevetu. Podržani su i svi standardni povezivosti, poput Bluetooth 5.0 koji štedi energiju pri radu, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac s mogućnošću stvaranja hot-spota za spajanje drugih uređaja jer Samsung Galaxy Tab S6 ima i SIM utor.