Samsung Galaxy A7 u povijest će ući kao prvi model ove kompanije na čijoj se stražnjoj strani od stakla nalazi trostruka kamera.

Ukupno su u Samsung Galaxy A7 ugrađene čak četiri kamere. Stražnja trostruka kamera dolazi u kombinaciji:

- 8 MP 120° Ultra Wide Lens f/2.4

- 24 MP f/1.7 (PDAF - Phase Detect Auto Focus)

- 5 MP f/2.2 s dubinskim senzorom

Ukupno 37 megapiksela bori se s različitim scenama u kojima će se A7 koristiti. Dostupno je 19 kategorija optimizacije: Food, Portraits, Flowers, Indoor scenes, Animals, Landscapes, Greenery, Trees, Sky, Mountains, Beaches, Sunrises and sunsets, Watersides, Street scenes, Night scenes, Waterfalls, Snow, Birds, Text. Uz Samsungov inteligentni Scene Optimizer, kamera na Galaxy A7 prilagođava boju, kontrast i svjetlinu kako bi odmah optimizirala kvalitetu fotografije.

Moguće je upravljati i podešavati efekt zamućenja koji je danas vrlo popularan, takozvani bokeh kada je osoba na fotografiji izoštrena dok je pozadina zamućena.

Ništa manje nije zanimljiva niti prednja selfie kamera od 24 megapiksela, uz LED bljeskalicu. Iako nema objektiva kao stražnja, uz samo jedan objektiv s otvorom blende od f/2.0 bit će također moguće dobiti efekt zamućenja. Tu su još i Selfie Focus i Pro Lighting Mode kako bi se dobile što kvalitetnije i zabavnije fotografije. AR emoji i zabavni filtri omogućit će dodatno personaliziranje fotografija.

Prednju površinu iznad 6-inčnog Super AMOLED ekrana u rezoluciji 1080 x 2220 piksela te uz omjer ekrana 18,5:9 i gustoću od 411 piksela po inču prekriva staklo, isto kao i na stražnjoj strani dok su staklene, nerazdvojne plohe povezane kvalitetnim metalnim okvirom. Dakle, radi se o premium izradi, uz premium osjećaj u ruci. Always-on display tijekom cijelog dana na ekranu diskretno prikazuje sve najnovije obavijesti i poruke ukoliko su se pojavile, bez da moramo otključavati kompletan ekran. Na taj se način znatno štedi energija između dva punjenja jer za provjeru novosti ne moramo u potpunosti otključati ekran.

Samsung Galaxy A7 (2018) moći će se najaviti u četiri zanimljive boje:

- plavoj

- crnoj

- zlatnoj

- rozoj.

Korisnik će moći birati između single i dual SIM verzije, ali i između dva memorijska kapaciteta u tri kombinacije:

- 4 GB RAM / 64 GB interna

- 4 GB RAM / 128 GB interna

- 6 GB RAM / 128 GB interna

Interna memorija proširiva je microSD karticama kapaciteta do 512 GB, kao što nudi najnoviji Samsung Galaxy Note9. Galaxy A7 pokreće 8-jezgreni čipset na taktu do 2,2 GHz pa u konačnici možemo očekivati odličan telefon, uz četiri kamere. Pravi gadget ljubitelji bit će oduševljeni s novim članom Galaxy A serije.

Virtualni pomoćnik Bixby s kojim možete razgovarati u bilo koje vrijeme i pitati ga bilo što, Samsung Pay za plaćanje putem mobitela u državama u kojima je usluga podržana te Samsung Health za praćenje zdravlja i fitness aktivnosti također su dio specifikacija novog i zanimljivog Samsunga.

Ali, zanimljivostima koje donosi Samsung Galaxy A7 još uvijek nije kraj. Na boku metalnog dijela kućišta smješten je senzor otiska prsta (finger print sensor) putem kojeg se telefon otključava u tren oka. Poznat nam je s nekoliko Sony Xperia pametnih telefona, a uvjerili smo se u odličnu ergonomsku poziciju takvog rješenja. Dok primamo pametni telefon u ruku naš palac automatski ide na tu poziciju pa je otključavanje mobitela zaista praktično.

Oduševit će vas i baterija kapaciteta 3300 mAh koliko na primjer ima i Samsung Galaxy Note8 dostupan u trgovini Neutrino Mobile po odličnoj i atraktivnoj cijeni. Zadržan je 3,5 mm ulaz za slušalice, telefon ima ugrađen FM radio pa možete slušati i zemaljske radijske postaje dok se odmarate ili nešto drugi radite.