Na novom Android pametnom telefonu Huaweiju P smart sve je novo – veći je ekran, jača je baterija, a cijena je i dalje povoljna.

 

Prošle je godine Huawei P smart bio pravo iznenađenje – u aluminijskom kućištu smješten je kvalitetan hardver uz povoljnu cijenu, a popis specifikacija govori kako je to još uvijek zanimljiv smartphone. Uz 5,65-inčni full HD ekran i 427 piksela po inču, Kirin 659 čipset s osam jezgri, sa stražnjom dvostrukom kamerom od 13 + 2 megapiksela i prednjom od 8 megapiksela, senzorom otiska prsta smještenim straga te baterijom od 3000 mAh može se nabaviti u Neutrino Mobile trgovinama.

Nasljednik Huawei P smart 2019 također je već dostupan u Neutrino Mobile web shopu, a dodatno je poboljšan u svakom pogledu. Odmah do izražaja dolazi zaista veliki ekran dijagonale od 6,21 inča – prošireno područje ekrana donosi više korisničkog iskustva, ekran je omjera 19,5:9 te uz naziv Huawei Dewdrop donosi gornji rub s nenametljivim usjekom u obliku bisera u kojem je smještena prednja kamera, a u potpunosti je uklonjen i donji rub zaslona.

 

Uz rezoluciju 2340 x 1080 piksela i gustoću od 415 ppi postignuto je prekrivanje prednje površine ekranom od 83,1 posto dok prethodnik Huawei P smart nudi 76,1 posto. Posebno će vam se svidjeti što Huawei misli na vaše zdravlje - Eye Comfort funkcija certificirana od TÜV Rheinlanda efikasno filtrira plavo svjetlo te ublažava njegovo djelovanje koje uzrokuje zamor očiju tijekom dugotrajnog korištenja uređaja.

U dewdrop usjeku na prednjoj strani Huaweija ugrađena je 8-megapikselna širokokutna selfie kamera s otvorom blende od f/2.0. Hardverski snažnija kamera od sada podržava AI umjetnu inteligenciju za prilagođavanje postavki, ali i AR odnosno proširenu stvarnost. Uz portretni način rada P smart omogućuje korisnicima da s lakoćom primijene efekte za poljepšavanje kroz virtualno prepoznavanje lica, a prednja kamera prepoznaje i optimizira osam kategorija najčešćih selfie pozadina kako bi

korisnici mogli s lakoćom snimiti fotografije koje će željeti postaviti na svoje društvene mreže.

 

Dvostruka AI kamera sastavljena je od glavne s 13 i sekundarne 2-megapikselne konfiguracije. Glavna kamera visoke rezolucije opremljena je s f/1.8 lećom s virtualnim otvorom od f/0.95-16 dok sekundarna kamera prikuplja dodatne informacije za dubinsku segmentaciju i kreiranje autentičnih bokeh efekata, a rezultat zajedničkog rada su portreti studijske kvalitete. U pozadini umjetna inteligencija inteligentno prepoznaje više od 500 različitih scena te na temelju njih i uz optimizaciju slike optimizira postavke. Na taj se način uklanjaju barijere između fotografskih vještina profesionalaca i amatera.

Uz 64 GB interne memorije moguće je uz microSD kartice memorijski kapacitet povećati do 512 GB pa Huawei P smart 2019 doslovce ima više memorije nego današnja prijenosna računala.

S baterijom kapaciteta 3400 mAh Huawei bi trebao omogućiti do 10 sati internetskog pretraživanja na 4G mrežama, do 18 sati kontinuirane reprodukcije video sadržaja i do nevjerojatnih 96 sati kontinuirane reprodukcije glazbe. Sve je to moguće uz napredni sustav upravljanja baterijom koji u pozadini primjenjuje nekoliko procesa namijenjenih njenom produljenju, uključujući gašenje minimiziranih aplikacija.

 

Kirin 710 čipset s osam procesorskih jezgri proizvedenih u 12 nm tehnološkom procesu te uz radni takt od 2,2 GHz radit će bez zastajkivanja. Huawei P smart 2019 kao adut nudi odlične gaming performanse, ima nezavisni procesor signala slike (ISP) te procesor digitalnog signala (DSP) u samom

čipsetu čime se ubrzavaju sve optimizacije fotografija i poboljšava krajnja kvaliteta.