Xiaomi je napravio korak dalje i osamostalio liniju pametnih telefona Redmi kao potpuno novi brand.

Kad netko postane dovoljno velik, kao što je to uspjelo kineskom proizvođaču izrazito kvalitetnih i zanimljivih pametnih telefona Xiaomi s kojima zauzima četvrto mjesto po prodaji u svijetu, a prethodno je to uspjelo Huaweiju s podbrandom Honor, tada je vrijeme za nešto novo. Xiaomi je svoju liniju smartphoneova Redmi izdvojio izvan branda Xiaomi te od sada nastupaju potpuno samostalno. Jasno, od novog branda očekujemo povoljne cijene kao što ih i inače nudi Xiaomi, a što već godinama možete vidjeti u Neutrino Mobile trgovinama.

Prvi model Redmi Note 7 pozornost cijelog svijeta izazvao je najavom povoljne cijene, ali još više pozornost privlači nova kamera od 48 megapiksela, u kombinaciji s dodatnom od 5 koja se koristi kao dubinski senzor (ima otvor blende f/2.4). Dvostruka stražnja kamera snima maksimalnih 48 megapiksela dok se kombiniranjem informacija s četiri piksela sa senzora dobije 12-megapikselna fotografija visoke kvalitete u slabijim svjetlosnim uvjetima. AI odnosno umjetna inteligencija također je dio stražnje kamere kako bi se u različitim situacijama prepoznao okoliš u kojem se snima i zatim optimizirao rezultat, naročito kad su u pozadini različiti svjetlosni uvjeti. Najavljen je velik senzor te otvor blende f/1.8 čime su već stvoreni preduvjeti za kvalitetan rezultat.

Redmi Note 7 uz 6,3-inčni ekran omjera 19,5:9 i full HD+ rezoluciju 1080 x 2340 piksela (409 ppi je gustoća piksela po inču) na vrhu ima maleni urez – unutar njega smještena je 13-megapikselna kamera. Ekran prekriva veći dio prednje površine zaštićene s Gorilla Glass 5 dok se na dnu nalazi nekoliko milimetara neiskorištenog prostora koji se može koristiti za pridržavanje uređaja u ruci. Ne sumnjamo kako će, u skladu s Xiaomijevom kvalitetom, i Redmi Note 7 biti kvalitetan pametni telefon, poput Redmi Note 6 Pro, Redmi Note 5, ali i Redmi 6 ili Redmi 5 dostupnih po povoljnim cijenama u Neutrino Mobile web shopu.

Uz ekran i kamere se dodatno ističe i kvalitetno kućište od stakla unutar kojeg je smještena baterija kapaciteta od 4000 mAh. Baterija podržava brzo punjenje uz Quick Charge 4.0 te će se s brzim punjačem preko USB Type-C utora napuniti za oko 100 minuta. Uz otpornost na prskanje vodom, posebne premaze za zaštitu kućišta te dodatnu zaštitu na rubovima imat ćete zaista odličan pametni telefon u rukama, uz odabir između crne, plave i zlatne boje. Jasno, na kućištu više neće pisati Xiaomi nego samo Redmi.

Ako ste ljubitelj slušanja glazbe preko 3,5-milimetarskog ulaza, a u svojem vlasništvu imate kvalitetne slušalice, i dalje ćete ih moći koristiti uz novi Redmi model. Najavljen je i infracrveni port kako bi se putem posebne mobilne aplikacije mobitel mogao koristiti i kao daljinski upravljač. S takvim tipovima daljinskih već imamo iskustva te Honor 10 vrlo često koristimo za prebacivanje programa na televizoru, ali i za kontrolu glasnoće.

Memorijski kapaciteti su također zanimljivi:

- Redmi Note 7 s 3 GB RAM / 32 GB interna memorija

- Redmi Note 7 s 4 GB RAM / 64 GB interna memorija

- Redmi Note 7 s 6 GB RAM / 64 GB interna memorija

Snapdragon 660 na taktu do 2,2 GHz je čipset koji će se brinuti za svakodnevni rad pametnog telefona Redmi Note 7, a za sigurno korištenje koristi se stražnji senzor otiska prsta koji će u tren oka otključati ekran. Inače, s Redmi Note 7 ćete moći slušati program omiljene radijske postaje, a omiljenu pjesmu s radija ćete moći čak i snimiti u memoriju telefona. Kao nekada kad smo pjesme snimali na kasete.