U 2021. godini sve veći broj pametnih telefona u pakiranju neće imati kompletan punjač nego samo strujni kabel. Dakle, bit će vam potreban adapter za punjenje

 

U listopadu prošle godine Apple je s modelima iz serije iPhone 12 je započeo trend s malom kutijom pakiranja u kojoj se uz pametni telefon ne nalazi i kompletan punjač nego samo USB Type-C kabel. U pakiranju ćete dobiti iglicu za otvaranje SIM ladice i kratke upute. Dakle, nećete dobiti niti slušalice.

Zatim je isti potez napravio Xiaomi s modelom Mi 11. U siječnju ove godine istu politiku slijedi i Samsung te u pakiranjima novih Galaxy S21, Galaxy S21+ i Galaxy S21 Ultra nema strujnog adaptera. Nema niti slušalica; samo USB kabel, kratke upute i iglica za SIM karticu. Samo pakiranje je za 50 posto tanje tako da se na taj način štedi i pri transportu telefona od tvornice do samog kupca, a i kupac će imati kutiju koja zauzima manje prostora.

Jedino je pitanje kako ćete taj mobitel jednog dana nekome pokloniti ili ga pak prodati preko oglasnika; kupac bi vas mogao tražiti punjač, a vama vaš punjač treba za Samsung Galaxy S22.

Rješenje nudi trgovina i web shop Neutrinomobile.hr. Najjednostavniji je punjač Baseus Wall Charger Letour u bijeloj boji.

 

 

Pronašli smo i originalni Samsung punjač snage 25 W koji u crnom kućištu nudi brzo punjenje tako da ćete i za samo nekoliko minuta punjenja dobiti nekoliko sati korištenja telefona. Uzmite u obzir da Samsung svoje punjače od generacije Galaxy S20 opremljuje kabelima koji na oba kraja imaju USB Type-C konektor, a takav se konektor nalazi i na samom strujnom adapteru.

 

 

Originalni Samsung punjač dolazi i u verziji snage od 45 W pa ukoliko vaš model pametnog telefona podržava tako brzo punjenje baterije, onda ovaj model svakako preporučujemo. Ukoliko ne podržava toliku snagu, odaberite punjač snage koju koristi vaš smartphone.

 

 

Zanimljiv je svakako i Baseus Wall Charger PPS s QC brzim punjenjem snagom od 45 W, a ovaj model na kućištu ima i prikaz napona u voltima putem malenog ekrana.

 

 

Uz različite auto punjače pronaći ćete i velik izbor različitih kućnih punjača putem kojih ćete moći puniti i više različitih telefona odnosno drugih uređaja. Na primjer, uz kućni punjač Sbox HC-21 s dva ulaza moći ćete istovremeno spojiti dva kabela. Na jednom USB izlazu dobit ćete 1 A i 5V (5 W snage) dok ćete na drugom USB izlazu dobiti 2,1 A i 5 V (10 W snage).

 

 

Neutinomobile će vas sigurno pozitivno iznenaditi jer se u ponudi nalazi auto punjač Sbox CC-331 s tri ulaza, a možete birati između bijele i crne boje. Maksimalna izlazna snaga ovog punjača je 3,1 A.

 

 

Pronašli smo i kućnu izvedbu s tri USB ulaza. Baseus Wall Charger Mirror Lake nudi snagu od 3,4 A, a na ekranu se prikazuje napon. Dakle, uz ovaj punjač možete istovremeno puniti čak tri različita uređaja.

 

 

Idemo sada ponovo u automobilsko područje. Pronašli smo Haweel auto punjač s digitalnim zaslonom i dva USB utora. Snaga punjača je 3,4 A, podržava standard QC 3.0 tako da ćete imati podržano brzo punjenje, što je vrlo bitno kada punite ne samo jedan nego i dva uređaja. Na ekranu ćete tijekom punjenja moći pratiti sve informacije bitne za sam proces punjenja.

 

 

Titanium Wireless Charger Necker dolazi u bijelo-plavoj i crno-bijeloj boji kućišta okruglog oblika. Korištenjem indukcije podržano je bežično punjenje pametnih telefona koji podržavaju ovakav način punjenja.

 

 

Podržava li vaš smartphone bežično punjenje, vjerojatno nećete odoljeti dizajnu modela Samsung Wireless Charger Stand, a punjač je namijenjen modelima Samsung Galaxy Note10, Galaxy S10.