S najjačim čipsetom na svijetu i sa Sonyjevom kamerom od 48 megapiksela novi Honor View 20 imat će još mnoge adute.

 

Nastavlja se Honorov let do zvijezda tako da ovaj Huaweijev podbrand postaje sve zanimljiviji ne samo u segmentu niže i srednje klase nego udara i u sam vrh, ulazi u društvo najjačih telefona današnjice. 2019. godina bit će svakako zanimljiva jer će se Samsung sa svojim S10 modelima morati dobrano dokazati kako bi zadržao prvu poziciju po prodaji jer postojeći modeli Galaxy S9 i S9+ uskoro će biti zamijenjeni, a Appleu sigurno ne odgovara treća pozicija, nakon što ju je izgubio od Huaweija uz modele poput Mate 20 i Mate 20 Pro koji su dostupni u Neutrino Mobile trgovinama po najboljim cijenama.

U siječnju će Honor u Parizu predstaviti pomalo nestvaran novi pametni telefon. Pokretat će ga trenutno najjači čipset na svijetu Kirin 980 izrađen u 7-nanometarskoj tehnologiji koji se ugrađuje u modele poput Huawei Mate 20 i Huawei Mate 20 Pro. Kirin 980 sastoji se od osam jezgri: dvije rade na taktu do 2,6 GHz, dvije do 1,92 GHz, a preostale četiri na 1,8 GHz. Istovremeno će to biti i odličan gaming pametni telefon uz čipset ARM Mali-G76 MP10.

U Kini je već predstavljena inačica za kinesko tržište pod nazivom Honor V20, a iste će specifikacije imati i globalna verzija.

Pogledajte dobro prednju stranu pametnog telefona View 20. Gotovo cijelom prednjom stranom dominira ekran, a samo se u gornjem lijevom kutu nalazi malena rupica promjera samo 4,5 mm unutar koje je smještena prednja kamera. Ekran od 6,4 inča omjera je 19:9, nudi 398 točkica po inču (ppi), uz rezoluciju od 2310 x 1080, a sve što se vidi na IPS LCD ekranu prolazit će kroz 6 ili 8 GB radne memorije. Istovremeno, 6 GB RAM-a kombinirat će se uz 128 GB interne memorije, a 8 GB uz 256 GB. Dakle, sami vrh!

Spomenuta rupica na prednjem dijelu propuštat će svjetlo do 25-megapikselne kamere s otvorom blende 2.0, a pravi dragulj će se nalaziti straga, na staklenoj površini s odličnim finišom u obliku slova V: kamera od 48 megapiksela, čiji senzor potpisuje Sony. Radi se o već poznatoj kameri IMX586 s otvorom blende 1.8 tako da će se novi Honor View 20 vrlo uspješno nositi i sa slabijim svjetlosnim uvjetima. Video će se snimati u 4K rezoluciji. Inače, veličina senzora je pola inča. S nestrpljenjem očekujemo dolazak Honora u trgovine kako bismo isprobali novu kameru.

Brzo punjenje punit će bateriju kapaciteta od odličnih 4000 mAh, uz izlaznu snagu USB Type-C punjača od čak 22,5 W. Android 9 Pie bit će nadopunjen s EMUI 9 sučeljem koje će korisniku dati mnoge mogućnosti personalizacije. EMUI bi trebao odlično funkcionirati s rupicom na prednjem dijelu telefona, a ekran će imati 91,8% pokrivenosti prednje površine.

Naglasak je stavljen i na iskustvo surfanja internetom te preuzimanja podataka na telefon pa će tako Honor View 20 imati tri Wi-Fi antene za bolji prijem signala te dual band GPS.

Stražnja strana sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a stakleno kućište dolazit će u tri boje - plavoj, crnoj i crvenoj. Uz dvostruku stražnju kameru nalazi se senzor otiska prsta. Obje staklene plohe povezane su aluminijskim okvirom pa sudeći po dosadašnjim modelima poput Honor 10 i Honor 8X očekujemo vrhunsku izradu i završnu obradu s odličnom ergonomijom. Dimenzije bi trebale biti poprilično velike, što i očekujemo od tako velikog ekrana: 156,9 x 75,4 x 8,1 mm. Masa telefona je 180 grama. S modelom View 20 pokreće se potpuno novi trend, a to su ekrani koji praktički prekrivaju cijelu površinu telefona pa ćemo vjerojatno popularni notch s vrha ekrana sve rjeđe viđati.