Xiaomi Band 7 najnoviji je model koji predstavlja nešto veći iskorak nego prethodni modeli

Sjećate li se prve Xiaomijeve pametne narukvice? Bilo je to u 2014. godini. Narukvica nije imala niti ekran jer se spajala na pametni telefon te je tako funkcionirala. U međuvremenu, Xiaomi je svoju izuzetno uspješnu seriju pametnih narukvica doveo na daleko veći nivo.

Prije nekoliko godina su pametne narukvice imale ekran, ali monokromatski. Bilo je to vrijeme kad su između dva punjenja mogle trajati ne samo danima nego i tjednima. Onda su došli ekrani u boji i poprilično smanjili trajanje baterije.

 

 

Ipak, nova Xiaomi Band 7 narukvica potrajat će do 14 dana s jednim punjenjem. Xiaomi je povećao kapacitet baterije na 180 mAh, što je povećanje za 55 mAh u odnosu na Xiaomi Band 6 koja nudi 125 mAh, ali također do 14 dana. Xiaomi Band 6 je dostupna u Neutrinomobile trgovinama kao i prethodni modeli, ukoliko tražite povoljnu narukvicu.

Krenimo od modela Xiaomi Band 4C koji ima ekran u boji dijagonale 1,08 inča, može pratiti otkucaje srca, vodootpornost je također istaknuta te ide do 50 metara dubine. Naravno, ne koristite ju u morskoj vodi nego samo u slatkoj vodi. Mjeri san, broji korake, ima indikator prijeđene udaljenosti, a od fitness mogućnosti prati pet aktivnosti: trčanje, fitness, vožnja bicikla, trčanje i hodanje po traci te brzo hodanje.

 

 

Xiaomi Mi Band 4 je nešto zaobljenijeg oblika nego 4C te ima 0,95-inčni AMOLED ekran i bateriju kapaciteta 135 mAh uz autonomiju do 20 dana trajanja između dva punjenja. Mjeri brzinu otkucaja srca, ima osvjetljavanje zaslona pokretom ručnog zgloba, brojanje koraka, detekcija spavanja, upozorenje o mirovanju, mjerenje plivanja, pametne obavijesti.

 

 

U Xiaomi Mi Band 5 je ugrađena nešto manja baterija od 125 mAh te joj je autonomija do 14 dana, ekran je AMOLED u dijagonali od 1,26 inča, a ovaj model nudi iste mogućnosti kao i Band 4 (srce, spavanje, brojenje koraka, prati aktivnost pri plivanju, uz ugrađen 3-osni akcelerometar.

 

 

Xiaomi Mi Band 6 je sve bliža pametnom satu, koji je uvijek superiorniji u odnosu na pametne narukvice. Ima AMOLED ekran od 1,56 inča, baterija je kapaciteta 125 mAh, a rezolucija ekrana 152 x 486 piksela. I ovaj je model dostupan u Neutrinomobile trgovinama. Omogućuje praćenje zasićenosti kisika u krvi, što je izuzetno bitno za zdravlje jer ukoliko taj postotak padne ispod otprilike 92 posto onda zdravlje čovjeka može biti bitno ugroženo.

 

 

Za dva sata napunit će se baterija koja će potrajati do 14 dana, a pri punjenju se koristi magnetni mehanizam. Xiaomi Mi Band 6 je kompatibilan sa Strava aplikacijom za praćenje raznih sportskih aktivnosti, a sama narukvica u stanju je automatski prepoznati šest sportskih aktivnosti te ih početi pratiti - trčanje, hodanje, korištenje na traci za trčanje, vožnja bicikla…

Najnoviji model Xiaomi Mi Band ima još veći ekran od 1,62 inča, također je u AMOLED tehnologiji čime je područje prikaza informacija povećano za 25 posto, ističu iz Xiaomija. Korisnici će moći pratiti 120 sportskih i fitness aktivnosti dok narukvicu nose na ruci.

 

 

Nešto je promijenjeno sučelje operativnog sustava, stižu novi efekti te „face“ izgledi kojih će biti 100. I svaki od njih moći će se dodatno prilagoditi prema osobnim preferencijama.

Moći će se birati i između dvije dodatne boje narukvica - kamuflažna i fluorescentna tako da će ih ukupno biti šest. Službenih boja, a dodatne boje sigurno će se moći kupiti, kao što ih možete u Neutrinomobile.hr web shopu kupiti za prethodne modele.

Univerzalna bijela silikonska narukvica kompatibilna je s modelima Xiaomi Mi Band 6 i 5 dok drugi model – univerzalna nylon narukvica za modele Band 6, Band 5, Band 4 i Band 3 dolazi u crvenoj boji.