Čak 4000 mAh kapacitet je baterije koja će biti ugrađena u novi Redmi 7A.

Uvijek se pitamo zbog čega pametni telefoni moraju biti baš toliko tanki i poželimo dodatnih milimetar ili dva milimetra debljine koja bi se mogla iskoristiti za bateriju većeg kapaciteta. Kao da su osluhnuli naše želje te ih ispunili s novim Xiaomi Redmi 7A. Debljine je prihvatljivih 9,6 mm, uz uobičajenih za današnje vrijeme 165 grama mase.

Nasljednik modela Xiaomi Redmi 6A, a uz novi Redmi 7A možemo spomenuti i nedavno predstavljeni Redmi 7, dostupni su za kupnju u Neutrino Mobile trgovinama po povoljnim cijenama. Ako ne možete čekati novi model Redmi 7A, istražite dostupne na hrvatskom tržištu Xiaomi i Redmi modele.

Što, uz veliku bateriju od 4000 mAh, donosi novi Redmi 7A? Pokreće ga čipset Snapdragon 439 izrađen 12 nm procesom, a najveća frekvencija rada je 2 GHz, za što su zaslužne dvije jezgre dok ostalih šest jezgri radi na taktu do 1,45 GHz, kad nema potrebe za radom bržih procesorskih jezgri kojeg trebaju zahtjevnije aplikacije i procesi unutar Android 9.0 Pie operativnog sustava na koji je nadograđen MIUI 9.

Sve što može pametni telefon Redmi 7A može se vidjeti na ekranu dijagonale 5,45 inča u HD+ rezoluciji, uz omjer 18:9 te 295 točkica po inču. Smeta li vas urez na ekranima današnjih smartphoneova, tada ćete uz model 7A biti zadovoljni jer nema nikakvog notcha na vrhu.

Novi Redmi model kao što znate više ne izlazi pod oznakom Xiaomi, iako je njegov proizvođač jer odnedavno postoji izdvojeni brand Redmi, ali i dalje je to kvalitetni Xiaomi mobitel koji će vas oduševiti izradom, ugrađenim hardverom, performansama, kvalitetom rada i pristupačnom cijenom hrvatskom džepu.

Za one koji nisu previše zahtjevni bit će dostupna inačica s 2 GB radne (RAM) memorije i 16 GB interne koja je proširiva microSD karticama do 256 GB. Dakle, memorija nije nikakav problem, a možete ju potražiti u velikoj ponudi microSD kartica kapaciteta već od 8 GB. Želite li više interne memorije, Redmi 7A s 32 GB dolazi u dvije inačice: s 2 GB te s 3 GB radne memorije.

13 megapiksela nudi stražnja kamera s podržanom umjetnom inteligencijom postavljena u lijevom gornjem kutu kućišta koje će biti dostupno u predivnoj plavoj i crnoj boji, a istovremeno je otporno na prskanje vode. Neće moći s Redmi 7A zaroniti u vodu niti se s njime kupati u kadi, ali mu neće naškoditi ako slučajno na njega u kratkom vremenu dođe tekućina.

Dual SIM pametni telefon na prednjoj strani, iznad ekrana, ima i prednju selfie kameru od 5 megapiksela koja uz HDR optimiziranje scena može snimati full HD video pri 30 sličica u sekundi. Isto toliko snima i stražnja video kamera, uz otvor blende od f/2.2.

Na početku smo spomenuli bateriju velikog kapaciteta od 4000 mAh. Ako se pitate koliko će trajati punjenje baterije, ne brinite, podržano je brzo punjenje snagom od 10 W. Punjač se na Redmi 7A spaja preko microUSB porta. Na trend uklanjanja 3,5-milimetarskog utora s novih modela pametnih telefona Redmi nije pristao tako da se vaše slušalice i dalje mogu koristiti, bez dodatnih adaptera koji istovremeno ne omogućuju da se baterija puni.

Sjećate li se mobitela koji imaju ugrađen FM radio? Sigurno ih se sjećate, a sigurni smo kako biste i vi voljeli imati taj dodatak koji možda ne koristite često, ali zamislite da se vozite prema moru, a na mobitelu nemate novih pjesama dok podatkovni paket čuvate za slanje fotografija i videa s plaže. Što tada raditi? Kliknete na FM radio i istražujete nove radijske postaje dok se vozite prema moru. Na kraju spomenimo dimenzije Redmi 7A telefona koje su kompaktne uz dužinu od 146 milimetara, širinu za današnje pametne telefone uobičajenih 70 mm te debljinu od 9,6 mm.