Čak četiri stražnje kamere, od kojih je jedna trenutni vrh u svijetu, veliki ekran i 8 GB radne memorije karakteriziraju Honor 20 Pro, a niti Honor 20 ne zaostaje previše.

Honor je u Londonu predstavio dva nova modela s kojima će vas očarati. Čak niti očekivana cijena za Honor 20 i Honor 20 Pro neće biti previsoka tako da već sada imamo jedan od najboljih pametnih telefona u 2019. godini. Sigurni smo da će vas oduševiti ne samo specifikacijama ugrađenog hardvera nego i svojim dizajnom.

Honor 20 nasljeđuje prošlogodišnji model Honor 10, a nastavlja se i na model Honor View 20 kojeg već sada možete kupiti u Neutrino Mobile trgovinama. Full HD ekran dijagonale 6,26 inča gotovo u potpunosti prekriva prednju površinu kućišta, a uočljiva je prednja kamera od 32 megapiksela koja se nalazi unutar rupice u ekranu promjera 4,5 mm. Ova kamera nudi otvor blende od f/2.0 te izuzetno dobre rezultate.

Kirin 980, trenutno najjači čipset na tržištu ugrađen je u Honor 20, uz potporu umjetne inteligencije koja optimizira potrošnju, a umjetna se inteligencija koristi i za stražnju kameru. I to ne bilo kakvu kameru; sastoji se od četiri objektiva koja su složena u obliku slova L:

- 16 megapiksela - namijenjena za snimanje širokokutnih kadrova do 117°, uz otvor blende f/2.2 te korekciju izobličenja na rubovima fotografije

- 48 megapiksela – Sonyjev senzor IMX586 nudi otvor blende od f/1.8, senzor je veličine od pola inča, a podržana je AI stabilizacija slike, uz izuzetno dobar noćni način snimanja

- 2 megapiksela – dubinska kamera namijenjena je stvaranju bokeh efekata, uz f/2.4

- 2 megapiksela – makro kamera uz f/2.4 može snimiti detalje s udaljenosti od samo 4 cemtimetra

U Honor 20 ugrađeno je 6 GB radne memorije, 128 GB interne, a sve pokreće Magic UI 2.1 kompatibilan s Android 9 verzijom. Bit će dostupne dvije verzije kućišta, u crnoj i plavoj boji, a dodatno se ističe 9.1 Surround zvuk koji će do izražaj doći pri korištenju slušalica, dva mikrofona za redukciju vanjske buke. Baterija je kapaciteta 3750 mAh, uz podržano brzo punjenje s punjačem snage 22,5 W tako da će se baterija do 50 posto napuniti za samo 30 minuta.

Vjerujemo da vas je oduševio model Honor 20, ali sada slijedi još bolji model Honor 20 Pro. Iako dijele ekran od 6,26 inča te Kirin 980 čipset, senzor otiska prsta na desnoj bočnoj strani, pa i holografski dizajn koji je primijenjen prilikom izrade staklenog kućišta, kod modela Honor 20 Pro oduševit će vas 8 GB radne memorije, 256 GB interne memorije, ali i stražnja kamera također u kombinaciji od četiri objektiva.

S tim da se model Honor 20 Pro, kod kojeg je LED bljeskalica smještena izvan triju uspravnih kamera (po tome ćete ih najlakše razlikovati), može pohvaliti s glavnom kamerom od 48 megapiksela koja nudi najveći otvor blende od čak F/1.4. Dakle, u noćnim uvjetima će kamera briljirati, ne samo u dnevnim i kad imamo odlične kadrove ispred sebe. Podržana je i optička stabilizacija slike (OIS), AIS odnosno stabilizacija slike kojoj pomaže umjetna inteligencija, zatim elektronska stabilizacija slike (EIS) te laserski auto fokus.

Na vrhu se nalazi 16-megapikselna kamera s istim karakteristikama kao i kod modela Honor 20, a pri dnu trojca smještena je 8-megapikselna telefoto kamera koja omogućuje 3x optički zum bez ikakvog gubitka kvalitete slike, 5x hibridni zum te 30x digitalni zum. Dakle, ovo je pravi, prvoklasni fotoaparat u rukama, nakon što kupite Honor 20 Pro. Ova kamera također ima optičku stabilizaciju slike pa ako imate nemirnu ruku, tu je pomoć koja će vam i u pokretu omogućiti dobre rezultate.

Desno je smještena 2-megapikselna kamera, iznad LED bljeskalice, koja uz f/2.4 omogućuje snimanje objekata s udaljenosti od samo 4 centimetra. Sveukupno gledajući, kupnjom Honora 20 Pro dobit ćete vrhunski uređaj za duže vrijeme uz koji dolazi i snažnija baterija od 4000 mAh te podržano brzo punjenje snagom od 22,5 W tako da će i njegova baterija do 50% kapaciteta napuniti za samo 30 minuta.