Nije dovoljno samo "zajahati" bicikl, potrebna je i određena opremljenost koja će omogućiti udobniju, komforniju i sigurniju vožnju

Mnogi kod kuće imaju bicikl, ali na posao ne idu biciklom. Razlog je vrlo jednostavan - uznoje se dok dođu do posla. Najčešće je razlog znojenju neadekvatan bicikl, vrlo često su to i neodgovarajuće gume prilagođene za površinu izvan gradskog asfalta. Stoga, ako imate "planinski" bicikl jedan od načina bolje iskorištenosti je promjena guma s manje otpora i manje ripni koje inače smetaju pri vožnji po ravnoj podlozi. Za vožnju po Savi do Jaruna će dobro doći, ali ne i od Prečkog do Cvjetnog naselja.

Na biciklu morate imati odgovarajuću opremu, a najčešće su to svjetla koja će vam omogućiti bolju vidljivost, ali bolju uočljivost za ostale sudionike u prometu. Stoga, ne zaboravite na "mačje oči", ali i LED svjetla.

U vožnji ćete vjerojatno željeti koristiti i pametni telefon, bilo za telefonske pozive, slušanje glazbe ili podcasta. U Neutrinomobile web shopu nalazi se veliki broj raznih dodataka poput Forever BH-130 Outdoor držača mobitela. S njim možete i po kiši jer je unutar maskice mobitel zaštićen. Jednostavno se montira i koristi u vožnji te telefon lako izvlači nakon završetka vožnje.

 

 

Noću ćete koristiti Esperanza Asterion LED lampu s tri načina osvjetljenja - biciklistička svjetiljka je opremljena LED-icama koje svijetle u različitim bojama tijekom vožnje. Svjetiljka, osim što pruža estetske vrijednosti, ima i sigurnosnu funkciju: čini vas vidljivijim ostalim prometnim korisnicima u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

 

 

Kad dođete na odredište bit će vam potreban lokot, ali ne bilo kakav. Neutrinomobile nudi Forever CHL-106 čelični lokot s lancem za bicikl. Izvrsna zaštita od krađe sastoi se od čvrstog lokota od kaljenog čelika dok je cijeli lokot osiguran savitljivim materijalom koji štiti od vremenskih uvjeta i mogućih ogrebotina boje na biciklu. U kompletu ćete dobiti dva ključa pa ako jedan izgubite imate drugi rezervni. Kod kuće bi vam mogao koristiti i Baseus Quick držač za bicikl.

 

 

Za one koji vole snimati tijekom vožnje neophodan je držač za akcijsku kameru Puluz PU181R u lijepoj crvenoj boji. Tripod se može koristiti uz GoPro HERO9 Black / HERO8 Black /HERO7 / HERO6 / HERO5, DJI Osmo Action, Xiaoyi i druge akcijske kamere. Dolazi s dugim vijkom što će olakšati montažu držača te sigurniji položaj tijekom korištenja u vožnji.

 

 

Ukoliko ćete biciklom u manje osvijetljene uvjete tada se svakako osigurajte s moćnom LED lampom. Esperanza CYGNUS ima snažnu bijelu LED diodu, 1 W i svjetlosni tok od 100 lm. Zahvaljujući njemu, nakon što padne mrak, cesta ispred vas bit će vrlo dobro osvijetljena i bit ćete vidljivi ostalim sudionicima u prometu.

 

 

Uz 24-djelni set Puluz sastavljen od dodataka za montažu na bicikl imat ćete sve što vam ustreba. Kombinirani komplet s EVA torbicom sastoji se od: remen za zapešće, remen za kacigu, produžna ruka, kopče za brzo otpuštanje, površinski nosači, ljepljive naljepnice, adapter za tronožac, torba za pohranu, nosač za upravljač i vijci. Postavlja se uz GoPro HERO8 Black / HERO7 / HERO 6 / HERO 5 te modele serija 4, 3, 3+, 2 i 1, Xiaoyi i druge akcijske kamere.

 

 

JX-612 ABC je šifrirani alarm za bicikl te se koristi protiv krađa, uz glasnoću alarma od 105 dB ukoliko bi netko želio ukrasti vaše prijevozno sredstvo. Napaja se preko baterije od 9 V.

 

 

Vodootporan je, ima vlastito napajanje te 14 mjernih funkccija: prati maksimalnu, prosječnu i trenutnu brzinu vožnje, imat ćete uvid i u prijeđenu udaljenost te vrijeme vožnje, ali i mnoge druge funkcionalnosti koje su dobrodošle. Sve to omogućuje Sunding LCD Odometar za bicikl također dostupan u Neutrinomobile trgovinama i u web trgovini.