Bicikli u svijetu nemaju više takav zamah kakav su imali tijekom pandemije, ali su i dalje traženo prijevozno sredstvo

Pandemija je prije nešto više od dvije godine prodavače bicikala dočekala nespremne za toliku potražnju, pokazuju podaci za SAD. Teretane su se tada zatvorile, javni prijevoz je bio obustavljen i milijuni ljudi širom svijeta su ponovo otkrili bicikl kao siguran, ali i društveno distanciran oblik prijevoza i tjelesnog vježbanja.

Prema brojkama prilagođenim inflaciji, koje je objavio američki Ured za ekonomske analize, Amerikanci su u 2020. godini potrošili 7 milijardi dolara na bicikle i dodatnu opremu, u odnosu na 6,1 milijardu dolara godinu prije. Trend se nastavio i 2021. kada je potrošnja potrošača na bicikle i dodatnu opremu dosegla gotovo 8 milijardi dolara.

Od trećeg tromjesečja 2021., s dolaskom toplijih dana i povećavanjem stope procijepljenosti, potrošnja na bicikle i dodatnu opremu se smanjila. Ipak, uz godišnju stopu od 7,5 milijardi dolara potrošnja je i dalje iznad razine prije pandemije.

Bicikl je i u našim krajevima popularno prijevozno sredstvo, naročito u ravničarskim predjeljelima. Udovoljava li vaš bicikl svim pravilima, koristite li i dodatnu opremu? Imate li prednje i stražnje svjetlo, zvono, držač za pametni telefon. Možda bi vam dobro došla torba za bicikl umjesto ruksaka na leđima. Što kažete na bežični alarm protiv krađe? U ponudi Neutrinomobile trgovinama dostupni su različiti korisni dodaci, po izuzetno povoljnim cijenama.

 

 

Krenimo od odometra koji će tijekom vožnje mjeriti maksimalnu i prosječna brzinu vožnje, trenutnu brzinu, prijeđenu udaljenost, vrijeme vožnje, a informacije se prikazuju na LCD ekranu. Sunding odometar za bicikl ukupno prati 14 mjernih jedinica, a vodootporan je te se može voziti i po kiši. Znat ćete i ukupnu prijeđenu udaljenost s biciklom na kojem će dobro doći i sljedeći dodaci poput seta retrovizora od ABS plastike.

 

 

Za oko nam je iz web shopa neutrinomobile.hr zapeo i univerzalni alarm za bicikl koji služi kao zaštita protiv krađe. Funkcionira preko daljinskog upravljača, a pokuša li netko ukrasti vaše omiljeno prijevozno sredstvo oglasit će se alarm glasnoće 105 dB. To je zaista glasno.

 

 

Uz klasično zvonce u ponudi je i električno zvono s vlastitim napajanjem, uz bateriju kapaciteta 280 mAh koja se nadopunjava preko USB priključka. Jednostavno skinete zvono i napunite poput pametnog telefona. Glasnoća zvona je od 110 do 120 dB.

 

 

Kad već spominjemo pametne telefona, a njihova ponuda je u Neutrinomobileu izuzetno velika, razmislite o Baseus držaču za pametni telefon koji se jednostavno montira na bicikl te u vožnji ispred sebe možete imati i navigaciju, ali i javiti se na dolazni poziv - razgovarati možete preko vanjskog zvučnika (speakerphone) ili preko žičanih ili bežičnih slušalica.

 

 

Ili preko Esperanza Bluetooth zvučnika koji se može postaviti na bicikl te u vožnji možete slušati utakmice Hrvatske nogometne lige (ima ugrađen FM radio prijamnik), glazbu s uparenog telefona ili uz ugrađeni mirkofon provjeriti kako je vaša mala beba kod kuće i što biste trebali kupiti u trgovini na putu do kuće.

 

 

Dok se vozite dobro će vam doći i LED okruglo svjetlo za bicikl kako biste bili uočljivi drugim sudionicima u prometu. I ovo svjetlo se puni preko USB ulaza. Ako vam je ovaj krug monoton i želite nešto dinamičnije razmislite o stražnjem indikacijskom svjetlu za bicikl s različitim bojama laserskog svjetla. Bit ćete unikatni i prepoznatljivi s veće udaljenosti tako da će vas prijatelji lako prepoznati.

 

 

Na popis bismo dodali i torbicu za bicikl u koju se mogu spremiti sitnice, a dužine je 24 centimetra. I vodootporna je tako da nema straha za stvari koje ćete spremiti unutar nje. Mnogobrojne druge dodatke za bicikle potražite u Neutrinomobile.