Nešto za ruku, nešto za uho, tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati dio novih uređaja koje je predstavio Xiaomi. Prvi predstavljeni gadget je Mi Smart Band 5, nasljednik pametne fitness narukvice Xiaomi Mi Band 4 dostupne u Neutrinomobile trgovinama koja inače ima ekran od 0,95 inča te masu od 22 grama.

Novi model donosi veći AMOLED ekran od 1,1 inča dijagonale na kojem se dinamično izmjenjuju različite informacije koje narukvica prikuplja tijekom aktivnosti. Uz unaprijeđeni senzor broja otkucaja srca nudi se i praćenje stresa te dubokog disanja, a 24-satni monitoring spavanja nadograđen je na praćenje spavanja tijekom REM faza.

11 različitih vježbi privući će one koji se aktivno bave sportom, ali i jogom, skakanjem na mjestu, plivanjem, trčanjem itd. Narukvica Mi Smart Band 5 vodootporna je do 5 atmosfera (do 50 metara dubine), što će dobro doći ne samo pri plivanju nego i pri tuširanju. S narukvicom će se moći daljinski okinuti fotografija na uparenom pametnom telefonu. Zgodno kad želite s veće udaljenosti snimiti neki detalj.

Kako bi se pametna narukvica mogla koristiti potrebna je baterija, a ugrađena baterija omogućuje do 14 dana korištenja. Kad ju budete trebali napuniti, sad je mehanizam spajanja na punjač jednostavniji jer se više ne mora odvajati narukvica od kućišta, kao na prethodnom modelu. Koristi se magnetni način koji je vrlo jednostavan i praktičan.

Ono što će vas zasigurno razveseliti su različite narukvice – u ponudi će biti šest boja tako da ćete moći prilagoditi narukvicu svojoj odjeći i svojem načinu života. Na narukvici se može saznati vremenska prognoza, pratiti menstrualni ciklus, ali i uobičajene mogućnosti poput potrošnje kalorija i prijeđenog broja koraka. Recimo i kako je masa nove narukvice samo 11,9 grama, što je dvostruko manje od prethodnika, a memorija od 16 GB ostala je identična. I dalje se narukvica uparuje preko Mi Fit mobilne aplikacije na pametnom telefonu.

Mi True Wireless Earphones 2 Basic su bežične, Bluetooth slušalice uz koje ćete moći razgovarati odnosno slušati glazbu do 20 sati. Spomenutih 20 sati se odnosi na kutiju u kojoj se slušalice nalaze i istovremeno pune. S jednim punjenjem slušalice se mogu koristiti do pet sati. Komoditet vam, dakle, pruža power bank kutija u kojoj ćete slušalice napuniti, bez da morate biti blizu strujne utičnice.

Slušalice imaju zvučničku jedinicu veličine 14,2 milimetra, što je jednako kao i kod Apple AirPods slušalica druge generacije, a na primjer JBL Tune 220TWS imaju „driver“ veličine 12,5 milimetara. Xiaomi slušalicama se upravlja dodirom što znači da su osjetljive i jednostavne za upravljanje. Automatski će se upariti i povezati s telefonom s kojeg se reproducira glazba.

Za javljanje na dolazni poziv i prekid poziva potrebno je slušalicu dotaknuti dva puta. Pritiskom na lijevu slušalicu aktivirat će se glasovno upravljanje. Pauziranje glazbe obavlja se dodirom na desnu slušalicu. Glazba se pauzira i skidanjem slušalica izvan uha.

Uz dva visokoosjetljiva mikrofona u svakoj slušalici primjenjuje se eliminacija pozadinske buke, što je vrlo korisno prilikom telefonskih poziva kako bi vas sugovornik čuo i razumio, čak i ako se nalazite u bučnom okruženju. Istovremeno, podržana je AAC tehnologija audio kodeka za poboljšanje kvalitete zvuka i iskustva slušanja.

 

Recimo i kako svaka slušalica ima masu od samo 4,7 grama, tako da ih nećete niti osjetiti u uhu. Ukupna masa kutije sa slušalicama je 48 grama, a slušalice se pune za oko 90 minuta. Dok čekate dolazak novih Xiaomi slušalica, u Neutrinomobile.hr web shopu možete pogledati model Xiaomi Mi Airdot Pro.