Ulefone je brand uz kojeg ćete se osjećati posebnima, imat ćete sve što vam treba na pametnom telefonu, a nađete li se u teškim terenskim uvjetima ovaj brand vas niti tamo neće razočarati

 

Novi pametni telefon ne mora biti cjenovno (pre)skup kako biste dobili sve što vam treba u današnje vrijeme. Svi žele dobar dizajn, kvalitetan ekran, dobru trajnost baterije, a ne bi bilo loše i kad bi pri padu na tvrdu površinu telefon preživio i nastavio raditi kao da se ništa nije dogodilo. Zavirili smo u aktualnu ponudu u Neutrinomobile.hr web shopu, ali i pogledali što nas novo očekuje.

 

 

Armor i Note su dvije serije kroz koje Ulefone plasira svoje pametne telefone. Najnoviji model je Ulefone Note 10 koji dolazi s HD+ ekranom od 6,52 inča dijagonale, a na vrhu se nalazi notch urez s kamerom od 8 megapiksela koja se koristi i za otključavanje ekrana prepoznavanjem lica vlasnika telefona. Na stražnjoj je strani kućišta debljine 9,7 milimetara smještena kamera u kombinaciju kakvu nude novi telefoni na tržištu – trostruka kamera.

 

 

Glavni senzor od 8 megapiksela nudi otvor blende f/2.0 tako da ćete i u slabijim svjetlosnim uvjetima dobiti solidne rezultate. Za snimanje detalja s male udaljenosti od samo nekoliko centimetara koristi se senzor od 2 megapiksela, a na stražnjoj se strani kućišta, koje dolazi u crnoj, crvenoj i zelenoj boji nalazi i treći senzor od 2 megapiksela namijenjen dubinskim snimkama. Dakle, kada poželite dobiti efekt zamućenosti ili izoštriti određeni detalj na snimci.

 

 

Radna memorija od 2 GB daje do znanja da će ovaj uređaj koristiti korisnici koji ne igraju najnovije gaming naslove nego koriste klasične aplikacije za dopisivanje, pristup društvenim mrežama, ali i oni će moći zaigrati neki od naslova koji se nude u Googleovoj trgovini aplikacijama.

Istovremeno, Ulefone Note 10 nudi senzor otiska prsta kako bi se pristup telefonu zaštitio na praktičan način dodirivanjem prsta na stražnjoj strani kućišta mase 203 grama; senzor reagira za samo 0,1 sekundu, a možete pohraniti pet različitih prstiju. Na primjer, možete spremiti svoj otiska prsta, ali i otisak prsta svojeg djeteta ukoliko telefon posuđujete još nekome.

 

 

Ugrađena baterija kapaciteta 5500 mAh, što je poprilično velika baterija, puni se brzim punjačem snage 10 W. U konačnici, dobit ćete do 20 sati razgovora. U međuvremenu, u Neutrinomobile trgovinama možete potražiti model Ulefone Note 9P koji naglasak stavlja na dizajn, mogućnost smještaja tri kartice (dvije SIM i jedne microSD), baterija je kapaciteta 4500 mAh, a ekran ima 6,52 inča dok se stražnja kamera sastoji od senzora veličine 16 + 5 + 2 megapiksela. Ugrađeno je 4 GB radne i 64 GB interne memorije.

 

 

Ako je vaš cilj kupiti što povoljniji, ali solidan smartphone, onda bi dobar odabir bio Ulefone Note 8 koji radi na Android 10 Go ediciji koja i uz 2 GB radne memorije omogućuje ugodan rad na 5,5-inčnom ekranu. Baterija je kapaciteta 2700 mAh, stražnja kamera sastoji se od 5 + 2 megapiksela kako bi se dobili dubinski efekti, a prednja ima 2 megapiksela.

 

 

Borbeni stav se primjećuje već na prvi pogled na modelu Ulefone Armor Mini 2 koji dolazi u kamuflažnoj boji ili pak u tamnosivoj boji kućišta. Telefon s tipkama ispod ekrana ima i dodatni dio koji omogućuje da se telefon zakvači na vezicu oko vrata, a ukoliko umjesto u vašim rukama završi u vodi ili pak padne na beton s visine do 1,2 metara, neće mu biti ništa. Samo ga obrišete ili operete, ako je potrebno.

 

 

Ulefone Armor Mini 2 udovoljava ne samo IP68 standardu (30 minuta u vodi, do 1,5 metara dubine) nego i strogim zahtjevima američke vojske (60529MIL-STD-810G). Od specifikacija spomenimo ekran od 2,4 inča, stražnju kameru od 0,3 megapiksela te bateriju kapaciteta 2100 mAh. Naravno, uz sve to ide i povoljna cijena.