Današnji se pametni telefoni praktički sastoje od tri, međusobno spojena dijela: od ekrana koji prekriva gotovo cijelu prednju površinu, u sredini je hardverski dio koji se sastoji od matične ploče i komponenti spojenih na samu ploču te baterije. Tako izgleda i novi Samsung Galaxy A21s, koji stiže samo mjesec dana nakon modela Galaxy A21.

U prošloj godini Samsung je predstavio tri različite izvedbe serije A20 – Galaxy A20, Galaxy A20e koji je dostupan u Neutrinomobile.hr i Galaxy A20s. Sva tri modela razlikuju se po veličini ekrana, ali i poziciji unutar koje je smještena prednja kamera od 13 megapiksela. Trendovi se mijenjaju – prošle godine su na vrhu ekrana postojali maleni urezi, poput kapljice vode, a sada se ekran doslovce probuši i unutar njega postavi prednja kamera. Samsung za takav ekran koristi naziv Infinity-O Display.

Samsung Galaxy A21s ima rupicu u Super AMOLED ekranu koji prekriva više od 82 posto prednje površine. Vizualno, kao da je cijela prednja površina samo ekran od 6,5 inča, u HD+ rezoluciji 720 x 1600 piksela. A na ekranu se vrti posljednja verzija Android 10, na koji je dodano Samsungovo sučelje One UI 2.0.

 

Exynos 850 s osam procesorskih jezgri na taktu od 2 GHz pokreće telefon mase 192 grama, a razlog za primjetno veliku masu svakako je ugrađena baterija kapaciteta 5000 mAh, uz podržano brzo punjenje snagom od 15 W. S razlogom, jer za tako veliki kapacitet bi uz klasično punjenje bilo potrebno poprilično vremena. Iako će vam sigurno trebati i poprilično vremena dok ćete bateriju potrošiti do kraja.

Unutar plastičnog kućišta, koje će biti dostupno u crnoj, bijeloj, crvenoj i plavoj boji smještene su još četiri stražnje kamere u obliku slova L. Primijetit ćete i senzor otiska prsta na toj površini, ali nas najviše zanima glavna kamera od 48 megapiksela. Nudi otvor blende od f/2.0.

 

Za širokokutne snimke koristi se senzor od osam megapiksela, za dubinske snimke tu je senzor od 2 megapiksela, a s također dva megapiksela bit će moguće snimanje makro detalja s udaljenosti od samo nekoliko centimetara. Dakle, možete se početi baviti fotografijom, ako do sada niste.

Što se tiče memorije, novi Galaxy A21s bit će dostupan u čak tri verzije:

Samsung Galaxy A21s 3 GB RAM + 32 GB

Samsung Galaxy A21s 4 GB RAM + 64 GB

Samsung Galaxy A21s 6 GB RAM + 64 GB

 

Sve tri verzije će se moći dodatno proširiti microSD karticama kapaciteta do 512 GB. U Neutrinomobile trgovinama možete kupiti memorijske kartice različitih proizvođača po pristupačnim cijenama i kapacitetima - od 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB i 512 GB. Dakle, točno onoliko koliko smatrate da bi vam trebalo.

 

Samsung Galaxy A21s nudi i napredne zaštite telefona odnosno ekrana pa se uz pomoć prednje kamere od 13 megapiksela može koristiti i prepoznavanje lica vlasnika. Naravno, ako imate zaštitnu masku na licu, onda vam preostaje već spomenuti senzor otiska prsta s kojim ćete lagano i u tren oka otključati ekran.

 

Dual SIM ili rad sa samo jednom SIM karticom također će biti podržano. Ljubitelji žičanih slušalica, ako imaju svoj omiljeni dugogodišnji model, neće biti zakinut za korištenje jer A21s ima 3,5-milimetarski utor za slušalice. Naravno, podržano je i spajanje Bluetooth slušalica, preko novije verzije 5.0.

 

Ukratko: Samsung Galaxy A21s donosi sve inovacije koje se danas nude u svijetu pametnih telefona, a kombinacija velikog ekrana i velike baterije sigurno je dobitna. Ljubitelji igranja igrica i gledanja serija prije spavanja također neće morati razmišljati o punjaču.