U Redmi Note seriju ulaze sve bolje komponente što se tiče ekrana, kamere i brzog punjenja

 

Nastavite niz: Redmi Note 11, Redmi Note 11S, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11 Pro 5G. Nakon četiri modela iz Redmi Note 11 serije stižu još dva - Redmi Note 11S 5G i Redmi Note 11 Pro+ 5G.

Dva već poznata modela dobila su dodatne mogućnosti. Najviše od novih zvijezda sjaji Redmi Note 11 Pro+ 5G koji dolazi s punjačem snage 120 W. Bateriju od 4500 mAh napunit će za samo 15 minuta. Dakle, dok se obrijete i operete zube, pogledate kakva vam je frizura vaš će se Redmi telefon napuniti. Sve aktualne modele pametnih telefona Xiaomi možete istražiti u trgovinama Neutrinomobile.

 

 

Pokreće ga čipset MediaTek Dimensity 920. Ako imate ikakvu sumnju prema MTK čipsetima znajte da je ovaj proizvođač 2021. godinu završio na prvom mjestu po isporukama. Istina, najviše isporučuje u nižem i srednjem segmentu dok je za onaj najviši i dalje najviše zadužen Qualcomm sa svojim Snapdragon poluvodičima.

Novi vrhunski Redmi ima ekran u AMOLED tehnologiji, uz fullHD+ rezoluciju 2400 x 1080 piksela, a vrhunac je 120 Hz osvježavanje ekrana. Dakle, idealno će to biti za igranje igara, za surfanje zahtjevnim web stranicama. Ekran je dijagonale 6,67 inča te pruža stopu uzorkovanja dodira do 360 Hz.

 

 

Uključen je Wide Color Gamut, s podrškom za DCI-P3. Ekran na direktnom Suncu omogućuje 700 nita osvjetljenja, a u pojedinim situacijama omogućit će 1200 nita. Ekran je zasigurno jedna od jačih stvari koje nudi novi Redmi Note 11 Pro+ 5G.

Okrenete li lijepo dizajnirano kućište na stražnju stranu vidjet ćete senzor kamere od 108 megapiksela. Ugrađen je Samsungov senzor HM2 koji ima dvostruki ISO tako da se snimanje obavlja u visokoj rezoluciji.

 

 

Naravno, danas svaki pametni telefon ima širokokutni senzor (8 megapiksela), ali i makro kameru od 2 megapiksela koja omogućuje snimke s male udaljenosti od samo nekoliko centimetara. Na prednjoj se strani nalazi selfie kamera od 16 megapiksela, smještena unutar rupice.

I po pitanju zvuka najjači Redmi iz serije 11 ima što za ponuditi. Uz dvostruke stereo zvučnike potpisane sa Sound by JBL podržan je Hi-Res Audio te Dolby Atmos. Poželite li diskretno koristiti zvukove iz telefona, možete koristiti žičane slušalice preko 3,5 mm ulaza za slušalice. U povoljnijem cijenom segmentu ovaj utor i dalje ima svoje mjesto.

 

 

Za sigurnost se brinu čitač otiska prstiju smješten na boku telefona te prepoznavanje lica preko prednje kamere. Čak je i punjenje zaštićeno s obzirom da se koristi velika snaga punjenja od spomenutih 120 W. Za sigurnost i stabilnost punjenja postoji više od 40 sigurnosnih značajki te certifikat TÜV Rheinland's Safe Fast-Charge System.

Ovo su memorijski kapaciteti u kojima će Android telefon s MIUI 12.5 biti dostupan: 6 GB + 128 GB; 8 GB + 128 GB; 8 GB + 256 GB. Boje kućišta su siva Graphite Gray, plava Star Blue i zelena Forest Green.

 

 

I drugi model Redmi Note 11S 5G ima što za ponuditi. Ekran od 6,6 inča i fulHD+ rezoluciji nudi 90 Hz osvježavanja te 240 Hz uzorkovanja dodira. U rupici u ekranu smješten je foto senzor od 13 megapiksela te i on može prepoznati lice svojeg vlasnika.

 

 

Kamere ugrađene straga su od 50 megapiksela, uz dvije poznate s jačeg modela (8 i 2 megapiksela, za široke kutove i makro snimanja). Ugrađena je nešto jača baterija od 5000 mAh, ali se puni punjačem snage 33 W. I ovaj model dolazi s punjačem u kutiji. I on ima dvostruke stereo zvučnike te 3,5 mm ulaz za slušalice.

 

 

Dolazi u crnoj Midnight Black, plavoj Twilight Blue i plavoj Star Blue boji kućišta debljine 8,75 mm. Što se tiče memorije, Redmi Note 11S 5G dolazi u verzijama 4 GB + 64 GB; 4 GB + 128 GB; 6 GB + 128 GB.