Nikad bolja i naprednija nova Redmi Note serija nameće i neke nove trendove koje će drugi morati slijediti

 

Uobičajena frekvencija osvježavanja slike na ekranima današnjih pametnih telefona kreće se od 60 Hz za povoljnije cijenom uređaje, 90 Hz za nešto naprednije i 120 Hz za najnaprednije. Gamerski svijet već poznaje monitore sa 144 Hz osvježavanja slike, a od sada ćemo tu frekvenciju viđati i na Redmi Note telefonima. Serija Redmi Note 11 sada već broji više od 10 modela.

Predstavljena su dva nova modela - Redmi Note 11T Pro i Redmi Note 11T Pro+. U odnosu na Redmi Note 11, koji je dostupan u Neutrinomobile trgovinama, novi dvojac je daleko jači u većini karakteristika. Sva tri modela imaju kvalitetno kućište koje je otporno na prašinu i prskanje vodom (IP53 certifikat). Ali, Redmi Note 11 ima AMOLED ekran dok novi dvojac koristi IPS LCD matricu.

 

 

Ekran kod oba nova modela je dijagonale od 6,6 inča, što je nešto više od ekrana na glavnom modelu iz serije 11 (6,43 inča). Imaju fullHD+ rezoluciju te su pogodni ne samo za igranje igara, čemu će pridonijeti 144 Hz osvježavanja ekrana, nego i za gledanje filmova i serija u krevetu, prije spavanja. Ugrađeni su stereo zvučnici kako biste mogli uživati u zvuku, a poželite li koristiti slušalice na izbor se nudi i klasični 3,5 mm ulaz za slušalice. Ili preko Bluetootha u najnovijoj verziji 5.3.

 

 

Xiaomi je u svoje nove Redmi Note 11 modele ugradio isti fotografski postav, uz glavnu kameru od 64 megapiksela sa senzorom veličine 1/1,72 inča. To je nešto više od pola inča tako da bismo mogli očekivati i jako dobre foto rezultate. Video kamera snima 4K video, što je također iskorak prema naprijed, a podržano je i snimanje usporednih video snimki s 960 sličica u sekundi, uz HD rezoluciju.

Unutar rupice ekrana smješten je senzor od 16 megapiksela koji snima fullHD video – bit će sasvim dovoljno za većinu korisnika kojima to nije profesionalni posao. Zgodno je što se može birati između 30 i 60 sličica u sekundi, kako bi video imao manje trzaja ako snimate nešto s pokretom ruke.

 https://www.cryptogamepad.com/

 

Na boku kućišta koje prima dvije SIM kartice smješten je senzor otiska prsta kako biste brzo otključali ekran, bez traženja položaja na dnu ekrana ili na stražnjoj strani kao što su uobičajene pozicije na većini današnjih smartphoneova.

Xiaomi je u oba nova modela ugradio MediaTek Dimensity 8100 čipset koji radi na 5 nm. S obzirom da su Redmi Note telefoni uvijek cijenom vrlo prihvatljivi, ovo je dobar potez kako bi se korisnicima omogućila poprilična snaga kroz osam jezgri procesora, uz maksimalni takt jedne jezgre na 2,85 GHz te preostalih sedam na 2 GHz. Operativni sustav je Android 12 te MIUI 13 nadogradnja koja donosi neke sitne izmjene u sučelje i izgled OS-a.

 

 

U Xiaomi Redmi Note 11T Pro ugrađena je baterija velikog kapaciteta od 5080 mAh, a puni se poprilično brzim punjačem snage 67 W. Za očekivati je da će se baterija do 100 posto napuniti za 40-ak minuta. Drugi plus model Xiaomi Redmi Note 11T Pro+ ima manji kapacitet od 4400 mAh, ali ovaj se model puni ekstremno brzo – za 10 minuta napunit će se do 50 posto, a do 100 posto za samo 19 minuta. Naravno, snaga punjenja ovisi o naponu kojeg dobivate u utičnici jer znamo da je snaga umnožak struje i napona.

 

Oba nova modela dolaze u tri boje – crnoj, srebrnoj i plavoj. Imaju infracrveni port kako bi se mogli koristiti i kao daljinski upravljači kod kuće pa ako ne želite iz ruke ispuštati svoj novi Xiaomi Redmi Note 11T Pro (ili plus izdanje) kako biste prebacili na drugi kanal na televizoru, a daljinski je barem dva metra od vas dok udobno ležite, jednostavno sve obavite preko ekrana novih Redmi Note 11 modela pametnih telefona.