Poco M4 Pro i Poco X4 Pro 5G dva su nova modela s kojima će Xiaomijev brend ponuditi odlične karakteristike, uz povoljnu i prihvatljivu cijenu

 

Nema ih puno, godišnje predstave samo nekoliko modela. Nekad i manje od toga. Poco, brend proizvođača pametnih telefona Xioami, s nama je tek četiri-pet godina, ali su se jako brzo probili do srca mnogih korisnika širom svijeta koji traže moćne karakteristike, dobar ekran, ali nemaju novca ili ne žele potrošiti veliki iznos novca.

Svaki Poco model redovito izaziva pozornost, a tako je bilo i ove godine tijekom Mobile World Congressa – pokazali su dva modela. Poco M4 Pro je 4G verzija modela kojeg već od prije poznajemo kao 5G telefon, a Poco X4 Pro 5G već ima podršku za petu generaciju mobilne telefonije. Pogledajmo što „mali“ modeli donose.

 

Poco M4 Pro

 

Prepoznat ćete ga po živim bojama, što je karakteristika svih Poco modela, ali imaju i klasičnu crnu boju kućišta te Cool plavu. Žuta boja svakako je najupečatljivija, poput modela Poco M3 kojeg u Yellow izdanju možete nabaviti u Neutrinomobile trgovinama.

 

 

I dok Poco M3 ima ekran od 6,5 inča, novi model Poco M4 Pro nudi uživanje u 6,43 inča fullHD+ dijagonale. Ne nudi maksimalno danas dostupnih 120 Hz osvježavanja ekrana, ali i uz 90 Hz ste na konju za igranje igara i uživanje u fluidnom iskustvu. Ako igrate igrice onda će vam dobro doći 180 Hz osvježavanja dodira.

 

 

Poco M4 Pro dolazi sa 128 GB i 256 GB interne memorije, uz 6 GB i 8 GB radne memorije. U kućištu mase 180 grama i debljine 8,09 mm smještena je baterija od 5000 mAh tako da ćete s jednim punjenjem zasigurno zakoračiti i u sljedeći dan. Baterija se puni punjačem snage 33 W.

 

 

MediaTek Helio G96  jamac je snažnih performansi, radi na taktu do 2,05 GHz, a ima ukupno osam procesorskih jezgri. Niti u području kamere Poco ne kaska – glavna kamera nudi 64 megapiksela, uz otvor blende f/1.8 tako da ćete moći snimiti dobre fotke i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Tu je i dodatni senzor od 8 megapiksela zadužen za širokokutne snimke te hvata kuti do 119 stupnjeva. Makro kamera od 2 megapiksela koristi se za snimanje iz neposredne blizine od samo nekoliko centimetara.

 

 

Stražnja video kamera snima fullHD video uz 30 fps, može snimati i usporeno sa 120 sličica u sekundi, a prednja kamera sastoji se od senzora od 16 megapiksela koji se uz selfie snimke koriste i za prepoznavanje lica za otključavanje ekrana. Na boku kućišta nalazi se senzor otiska prsta kako biste s prstom otključali telefon.

 

Poco X4 Pro 5G

 

Ovo je primjetno jači model od M4 Pro, a nasljeđuje odličan model Poco X3 Pro također dostupan u Neutrinomobile.hr web shopu. Kliknete i kupite, a telefon vam uskoro dolazi na kućni prag. Što donosi novi Poco X4 Pro 5G?

 

 

Ima 120 Hz što je vrh današnje ponude, tehnologija ekrana je AMOLED, puni se snagom od 67 W i ima kameru sa senzorom od 108 megapiksela. Sudeći po ovom uvodu, ovo je ultra jak telefon. Zaslon od 6,67 inča je u fullHD+ rezoluciji, nudi 240 Hz osjetljivosti na dodir, prekriven je sa zaštitnim staklom Gorilla Glass 5.

Pokreće ga Snapdragon 695 na taktu do 2,2 GHz, uz Adreno 619 grafiku. I on ima bateriju od 5000 mAh, a vrlo brzo će se napuniti uz snažni punjač snage 67 W. Nakon nekoliko minuta već ćete primijetiti koliko se baterija napunila.

 

 

Uz dobar dizajn i kvalitetnu izradu, na Poco X4 Pro 5G moćna je i kamera od 108 megapiksela. Koristi 9-u-1 način prikupljanja svjetlosti kako bi se stvorio veliki piksel od 2,1 μm. Druge dvije kamere su standardne, 8-megapikselna širokokutna i 2-megapikselna makro.

Uz ovaj telefon moći ćete snimiti i dual video tako da se istovremeno koriste i prednja i stražnja kamera. Prednja kamera nudi 16 megapiksela. I Poco X4 Pro 5G ima stereo zvučnike kako biste uživali u glazbi, filmovima i efektima u video igrama, a također i operativni sustav MIUI 13 for POCO, temeljen na Androidu 11.