Kapacitet baterije od 5160 mAh puni se snagom od 33 W, a do 100 posto baterija će biti napunjena za samo 65 minuta. Nije to jedina novost kod novog modela Poco X3 NFC

Prije dvije godine Xiaomi je predstavio prvi Pocophone F1, a u međuvremenu je naziv skraćen na Poco, ali je filozofija ostala ista: ponuditi vrhunske karakteristike, uz prihvatljivu cijenu. U siječnju ove godine Xiaomi je Poco izdvojio iz svojeg portfelja te na uređaju ne piše Xiaomi nego samo Poco.

Poco F2 Pro predstavljen je u svibnju 2019. godine i nastavio je odličan niz pametnih telefona kojima se nema što za prigovoriti. Dobit ćete vrhunski hardver, veliki ekran, moćne kamere, izuzetno velik kapacitet baterije, a cijenu za Poco X2 Pro možete provjeriti u Neutrinomobile trgovinama.

 

 

Najnoviji model Poco X3 NFC pokreće Qualcomm Snapdragon 732G na 8 nm tehnologiji, uz takt osam procesorskih jezgri na 2,3 GHz. Ugrađeno je 6 GB LPDDR4X radne memorije, što će zadovoljiti većinu potreba zahtjevnih korisnika pa niti igranje zahtjevnijih igara neće biti problem za X3 NFC, jer se koristi Adreno 618 na 800 MHz. Interna memorija dolazi u dvije verzije, sa 64 GB i sa 128 GB (UFS2.1), a proširiva je microSD karticama do 256 GB, za što se inače koristi drugi SIM slot.

Sve što se događa na ovom Android 10 pametnom telefonu, na koji je dodano sučelje MIUI 12, prati se preko 6,67" ekrana koji koristi DotDisplay tehnologiju koja ekran osvježava uz frekvenciju od 60 i 120 Hz. 240 Hz je brzina kojom zaslon reagira na dodir. U praksi, ovo znači bitno brže i ugodnije korištenje ne samo igrica nego i sučelja te velikih web stranica.

 

 

Ekran rezolucije 1080 x 2400 piksela dobio je certifikat TÜV Rheinland, što znači da se emitira manje plave svjetlosti, što je noću ugodnije za oči, a i neće vas ometati toliko pri noćnom radu. Ekran ima omjer stranica 20:9, uz 395 točkica po inču te kontrast od 1500:1. Zaštićen je Corning Gorilla staklom 5, a kućište udovoljava IP53 standardu što se tiče zaštite od prašine i vode. Dakle, ovaj Poco nije potpuno vodotporan te se ne može potopiti u vodu, ali mu ne smeta prskanje vodom.

Idemo sad u unutrašnjost modela Poco X3 NFC. Tamo se nalazi velika baterija kapaciteta 5160 mAh, u pakiranju dolazi brzi punjač snage 33 W koji preko USB Type-C konektora bateriju puni za samo 65 minuta, do 100 posto. Za 30 minuta baterija će biti napunjena do 62 posto.

 

 

Middle Middle Tab (MMT) tehnologija ugrađena u Poco X3 NFC promijenila je standardni način punjenja baterija tako da se osigurava punjenje uređaja kojim će dotok električne energije dolaziti iz sredine i simultano se širiti prema vrhu i sredini uređaja. Do sada se koristio način da je električna energija u uređaj dolazila od dolje prema gore. Inovativna MMT tehnologija osigurava brže i konzistentnije punjenje uređaja te dugovječnost baterije.

Idemo sad na stražnju stranu na kojoj se nalazi veliki natpis POCO (dolazi u Shadow sivoj i Cobalt plavoj boji), a pozornost ipak privlači četverostruka kamera u kombinaciji 64 MP glavna kamera + 13 MP ultraširoka kamera + 2 MP makro kamera + senzor dubine 2 MP. Glavni senzor je Sonyjev IMX 682 otvora blende ƒ/1.89, a širokokutni hvata kut do 119 stupnjeva.

 

 

 

Na prednjoj se strani, unutar malene rupice u ekranu, nalazi kamera od 20 MP s otvorom blende ƒ/2.2. Obje kamere koriste umjetnu inteligenciju, ali i mnoge druge mogućnosti unaprjeđenja finalnog rezultata, nakon okidanja. Na boku je smješten senzor otiska prsta, a ekran se može otključati i samo pogledom, uz prepoznavanje lica. U Poco X3 NFC ugrađeni su stereo zvučnici s mogućnošću samočišćenja. Ugrađen je i 3,5 mm ulaz za slušalice.