U travnju 2014. predstavljen je OnePlus One, model koji je izazvao veliku pozornost. Od tada je predstavljeno 16 modela, u uobičajenom ritmu - modeli se uglavnom predstavljaju dva puta godišnje, s tim da model u drugom dijelu godine ima dodatak slova T u nazivu.

Još su uvijek aktualna dva modela iz druge polovice 2019. godine. OnePlus 7T i One Plus 7T Pro dostupni su u web shopu Neutrinomobile.hr, a ističu se snažnim čipsetom Snapdragon 855+, s 8 i 12 GB radne memorije, trostrukom stražnjom kamerom.

U prednjem dijelu OnePlus 7T unutar 6,55-inčnog fullHD+ ekrana ima kapljični urez u kojem je smještena selfie kamera od 16 megapiksela. Drugi model, OnePlus 7T Pro, ima 6,67-inčni QHD+ ekran u rezoluciji 1440 x 3120 piksela i gustoću od 516 piksela po inču, a prednja 16-megapikselna kamera ne kvari izgled niti funkcionalnost jer je motorizirana i iz staklenog kućišta izlazi samo kad želite napraviti selfie. Ukoliko vam mobitel padne iz ruke, pop-up kamera se automatski, instantno, uvlači natrag u kućište kako ne bi došlo do oštećenja. Isprobali smo, mehanizam s motorom radi savršeno.

Dva nova modela, OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro, uz 5G podršku donose nešto drugačiju filozofiju u prednjem dijelu. Sada ekrani imaju rupice unutar kojih je kod oba modela smještena prednja kamera od 16 megapiksela, uz Sony IMX471 senzor veličine 1/3", a video snimaju u fullHD rezoluciji.

Ono što je vrlo bitno za istaknuti jeste kvaliteta ekrana - AMOLED ekrani podržavaju osvježavanje od 120 Hz, i to konstantno, a ne samo pri nižim rezolucijama kao što je kod nekim drugih proizvođača. Dakle, dobit ćete izuzetno fluidno sučelje, ali još bitnije fluidno surfanje internetskim pretraživačem. Svjetlina ekrana je 1300 nit. Unutar ekrana ugrađeni su optički senzori otiska prsta.

Sljedeća stvar koja oduševljava je konačno vodootporno kućište koje udovoljava standardu IP68 tako da telefon može biti u slatkoj vodi 30 minuta, u dubini do 1,5 metara. Znatno su povećani kapaciteti ugrađenih baterija - OnePlus 8 ima 4300 mAh, a OnePlus 8 Pro još veći kapacitet od 4510 mAh. Podržano je brzo punjenje tako da se oba modela do 50 posto pune za 22 - 23 minute. Pro izvedba podržava i bežično punjenje uz koje se do 50 posto kapaciteta napuni za 30 minuta, a moguće je i napuniti druge uređaje naslanjanjem na stražnji dio OnePlus 8 Pro modela.

Sad idemo na stražnju stranu na kojoj se nalazi kamera s nekoliko senzora. Krenimo od Pro izvedbe koja ima četiri senzora. Glavni senzor je Sonyjev IMX689 48-megapikselni kojem je u odnosu na model OnePlus 7T Pro senzor povećan na 1/1,43 inča, ima optičku stabilizaciju. Uz telefoto kameru od 8 megapiksela dobro će doći optička stabilizacija jer ovaj senzor podržava 3x optički zum.

Za širokokutne kadrove koristi se još jedna kamera od 48 megapiksela dok se četvrti senzor od 5 megapiksela koristi za dubinske efekte. Video se snima u 4K rezoluciji, a pored kamera je smještena dvostruka LED bljeskalica. Dobro će doći stereo zvučnici prilikom reprodukcije bilo kakvog zvuka.

Stražnja kamera model OnePlus 8 također za glavni senzor ima 48 megapiksela, ali veličina Sonyjevog senzora IMX586 senzora je nešto manja, točnije 1/2 inča. HZa širokokutne kadrove koristi se 16 megapiksela dok treći senzor od 2 megapiksela ima svrhu kad snimamo predmete s vrlo male udaljenosti, od samo nekoliko centimetara (macro snimanje).

Radna memorija u OnePlus 8 je dostupna u izvedbi s 8 ili 12 GB, kao i kod OnePlus 8 Pro, ali se kod Pro izvedbe koristi novija i brža te štedljivija LPDDR5. Interna memorija može biti 128 ili 256 GB, kod obje izvedbe s OxygenOS baziranim na Android 10 operativnom sustavu.