Mikseri, aparati za kavu, blenderi, vage, ovlaživači zraka, grijalice samo su dio aparata koje kod kuće obavezno moramo imati

Danas je sve manje kućanstava koja imaju fiksni telefon, ali i dalje postoje korisnici koji se ne žele odreći tog uređaja kojeg je po prvi put 1861. godine upotrijebio Johann Philipp Reis. Kao i prije 159 godina, namjena mu je ostala ista - prijenos govora električnim putem. U ponudi fiksnih (bežičnih) telefona ističu se modeli marke Siemens, a mi smo odabrali cijenom povoljan Gigaset DECT A120 s dometom do 300 metara na otvorenom odnosno do 50 metara na zatvorenom prostoru, uz telefonski imenik s 50 brojeva i s monokromatskim ekranom.

U ponudi kućanskih aparata iz Neutrino Mobile trgovine zamirisao nam je miris kave – dokazano je da kava produžuje životni vijek, popravlja raspoloženje te smanjuje bolove. Najviše kave popiju Nizozemci (oko 2,5 šalica na dan), a Hrvati su u samom vrhu, među 20 zemalja. Svidio nam se aparat za kavu DeLonghi Magnifica ESAM 3000B koji omogućuje kavu prema vašem ukusu, a opremljen je držačem šalice i ručnim aparatom za cappuccino. Jednostavan je za čišćenje i pranje u perilici zahvaljujući podlošku za kapanje i uklonjivoj mrežici.

Pri spravljanju hrane neizostavan je mikser, a mnogi koriste i štapne miksere – dvodijelni Bosch MSM6150 ima 400-vatni motor te dodatnu turbo tipku za još bolje rezultate, nož od nehrđajučeg čelika, a svi dijelovi, osim gornjeg dijela s motorom, prikladni su za čišćenje u perilici posuđa. Dobit ćete i prozirnu posudu za miješanje na kojoj je iscrtana skala za mjerenje hrane.

Prije pripreme, hranu je potrebno izvagati što znači da vam je neophodna i kuhinjska vaga. I dok će se jednima svidjeti analogna retro vaga Nedis s maksimumom do pet kilograma i posudom od nehrđajućeg čelika, drugima će uz njihovu crvenu, bijelu ili zelenu boju kuhinje više odgovarati digitalna Esperanza Mango EKS003R s preciznošću do jednog grama, a maksimalno mjeri do pet kilograma.

I dok jedni svoj dan započinju s kavom drugima je zdravi doručak s čašom svježe iscijeđenog soka najbitniji na svijetu. Sokovnik s hladnim prešanjem i širokim otvorom za umetanje od 70 mm Philips Viva Collection HR1889/70 omogućit će vam dnevnu dozu nutrijenata za samo jednu minutu, uz jednostavnu pripremu zdravih sokova svaki dan. Za 90 sekundi sokovnik ćete očistiti, a u pakiranju ćete dobiti i knjižicu s receptima. Nakon kupnje obavezno na svoj pametni telefon preuzmite Philipsovu besplatnu aplikaciju Healthy Drinks koja nudi inspirativne recepte za ukusne sokove. Za sve, od pića za čišćenje organizma do pića za povećanje energije, pa čak i sokova koji će vam pomoći da mirno spavate.

Za jutarnje buđenje mnogima je potrebna budilica koja će uz prikazivati dan i datum, ali i temperaturu u prostoriji u kojoj spavaju ili borave. Prenosiva je, preklapa se pa je idealna za putovanja, a obavezno nudi i opciju ponavljanja alarma, ako ne reagirate na prvi alarm.

Uređaji za grijanje (kaloriferi, kvarcne i konvektorske te panelne grijalice) i ovlaživači zraka neophodni su za preživjeti zimu. Vivax Home Kalorifer FH-2061W nudi odabir između dva stupnja snage: 1000/2000 W, ima promjenjiv termostat te zaštitu od pregrijavanja. Panelna grijalica Vivax PH-1501 je stajaća grijalica snage 1500 W, ima dva stupnja snage te također zaštitu od pregrijavanja. Svidjet će se vam se što se može postaviti i na zid.

Što kažete na ovu žabu ovlaživač zraka? Esperanza Froggy EHA006 nudi miran rad te je pogodna za spavaću sobu, a radit će uz 12 sati kontinuiranog rada, bez ponovnog punjenja spremnika. Omogućuje tri razine izlaza pare, kapacitet spremnika joj je 3,5 litara, snaga 25 W, uz izlaz pare od 300 ml/h.