Vrijeme je sve ljepše, vrijeme je za romobil i bicikl uz koje ćete manje utjecati na okoliš, a više na svoje zdravlje i svoj novčanik

 

Cijene goriva su rekordne i mnogi razmišljaju o kupnji električnog romobila kao alternativi za prijevoz do posla. Romobili su već nekoliko godina prisutni na našim prometnicama, biciklističkim i pješačkim stazama, električni bicikli ipak nešto manje jer su skuplji, a kacige na glavama vozača su potpuna rijetkost. Ponudu scootera (električnih romobila), električnih bicikala i ninebotova možete vidjeti u Neutrinomobile trgovinama.

 

 

U web shopu Neutrinomobile.hr dostupne su i mnoge zaštitne kacige uz koje ćete zaštititi svoju glavu, ali i obavijestiti druge sudionike u prometu o svojim namjerama kretanja.

Pametna kaciga Livall

Livall zaštitna kaciga BH51M Neo u graphite crnoj boji dolazi u dvije veličine - L 57-61 cm i M 54-58 cm. Jaka prednja i stražnja LED svjetla na kacigi omogućuju drugima da vas vide dok se vozite, uz vidljivost iz svih smjerova, što je posebna ekskluzivna značajka Neo serije.

 

 

Pametna kaciga ima i svjetla upozorenja za kočnice, a aktiviraju se kada ugrađeni senzor gravitacijskog ubrzanja otkrije značajno usporavanje, pri čemu će prednja i stražnja svjetla biti poboljšana tijekom 3 sekunde. Svjetla se automatski uključuju u tamnim uvjetima, automatski se isključuju nakon 15 minuta nekorištenja kacige kako bi se produžilo trajanje baterije.

Livall kaciga ima upozorenje za otkrivanje pada te će se u slučaju nesreće automatski aktivirati sustav za hitne slučajeve i poslati vašu GPS lokaciju vašim kontaktima u nuždi putem SMS poruke. SOS alarm možete aktivirati ako ste u nevolji jednostavnim pritiskom crvene tipke na daljinskom upravljaču u trajanju od 5 sekundi. Vaši kontakti za hitne slučajeve primit će SMS s upozorenjem s vašim GPS položajem.

 

 

Uz ugrađene zvučnike u kacigi omogućeno je glasovno navigiranje, što olakšava kretanje, a usput ćete na zvučnicima slušati i glazbu s pametnog telefona koji je uparen s ovom kacigom te obavljati telefonske pozive kao i walkie-talkie s drugim vozačima koji također koriste Livall kacigu. Bitno je istaknuti da su stereo zvučnici postavljeni iznad ušiju kako biste imali dostupne zvukove iz vašeg okoliša.

Kaciga omogućuje i uključivanje svjetala kojima se drugim sudionicima pokazuje put skretanja (svojevrsni žmigavci), a ima i alarm protiv gubitka koji će se aktivirati ako udaljenost između kacige i telefona prelazi 15 m. Zgodno i u slučaju krađe.

Xiaomi Mi Helmet Smart4u

U bijeloj boji vodootporna i čvrsta kaciga u veličini M (54 do 58 centimetara) čuva glavu, što joj je ipak primarna funkcija, ali ima i sedam crvenih LED žarulja na stražnjoj strani te ugrađenu bateriju kapaciteta 455 mAh uz koju će svijetliti 36 sati, a na čekanju će izdržati 180 sati.

 

 

 

Masa kacige Xiaomi Mi Helmet Smart4u je 370 grama, a uz prepoznavanje slabog osvjetljenja automatski će se uključiti, bez da morate razmišljati o tome u vožnji. Uz inteligentni senzor koji prati kočenje automatski će svjetlosno o tome obavijestiti sudionike iza vozača.

Livall zaštitna kaciga C20

I ovaj model iz Livalla ima pametno uključivanje i isključivanje kacige ako se vozač vozi po slabije osvijetljenom okolišu. Livall zaštitna kaciga C20 ima ugrađen akceleracijski senzor i prepoznaje kočenje te se svjetlo automatski pali. Dolazi u plavoj i crnoj boji.

 

 

Otkrivanje pada je korisna funkcija te se aktivira u slučaju iznenadne brzine ili usporavanja koje se prepoznaje kao pad. Kreće odbrojavanje od 90 sekundi pa ako je vozač prošao bez ozljeda i ne treba pomoć može poništiti alarm. Ako ne poništi alarm i vrijeme od 90 sekundi istekne poruka s GPS lokacijom se šalje kontaktima koje je vlasnik kacige odabrao u aplikaciji, kroz telefonski imenik.