Pametni telefon, gaming monitor, pametni sat, bežične slušalice i bežični zvučnik u vrhu su želja s kojima možete nagraditi svojeg školarca na kraju još jedne školske godine

 

Završava još jedna školska godina u kojoj su najuporniji i najmarljiviji dobili ocjenu odličan iz većine predmeta. Svi koji imaju prosjek iznad 4,5 mogu se radovati i mirno započeti praznike, ali sve će još ljepše biti uz poklone iz Neutrinomobile trgovine. Na vama je samo još da pronađete papir za zamatanje poklona i napišete neku lijepu riječ kako bi vaša djeca zapamtila lipanj 2022.

Na vrhu popisa želja mnogima je iPhone. Taj smartphone golica maštu mnogima dok prolaze pored trgovine sa znakom jabuke i sigurno je vrijedilo potruditi se tijekom prethodnih devet mjeseci, koliko je trajala školska godina. Odabrali smo Apple iPhone 13 kao sretni broj za neke, uz 256 GB memorije.

 

 

Vrhunski izrađen iPhone u plavoj (ili nekoj drugoj boji) sigurno će dobro poslužiti ne samo tijekm dugog i toplog ljeta nego i u jesen, u novoj školskoj godini u kojoj ćemo imati još bolju pokrivenost s 5G signalom. Negdje pred samu jesen Apple će pustiti nedavno predstavljeni iOS 16 koji će donijeti i razne novosti na zaključani ekran od 6,1 inča.

O iPhoneu bismo mogli pisati još jako dugo, ali svi sve znaju o njemu. Ako vam se ne ide u trgovinu, kliknite na neutrinomobile.hr i samo odaberite način plaćanja (gotovina, pouzećem, virmanom ili preko kartica Visa, Master, Amex i Diners), uz besplatnu dostavu, na ime vaše kćerke ili sina.

Gaming je tema koja privlači i mlade i stare, a na dobrom gaming monitoru igre bi mogli odigrati i tata i mama koji će sve financirati. U svijetu video igre igra oko 3,3 milijarde ljudi, a za ugodno igranje bitna je ne samo veličina ekrana nego i kut gledanja. Iz velike ponude Neutrinomobile trgovina kao da vam se smiješi Xiaomi Mi zakrivljeni monitor dijagonale 34 inča.

 

 

Možda ćete ga smjestiti u dnevni boravak kako bi mu se svi divili, a možda će završiti u dječjoj sobi - svejedno, na svim mjestima će briljirati uz omjer 21:9 tako da će na njemu biti ugodno gledati i filmove, a ne samo igrati igre u rezoluciji 3440 x 1440 piksela.

Monitor nudi svjetlinu do 300 nita i omjer kontrasta do 3000:1, ali daleko je bitnije osvježavanje slike od 144 Hz te još bitnije vrijeme odziva od 4 ms. Nema zastajkivanja, što će igrama povećati bržu reakciju. Naravno, bitno je i smanjenje plavog svjetla ako se igre igraju duboko u noć, a nakon uzbudljive igre treba i zaspati.

 

 

Petica u svjedodžbi, sat na ruci. Garmin Forerunner 245 Berry s naprednim mogućnostima poput kompasa, barometarskog visinomjera, praćenja otkucaja srca, termometra i akcelerometra omogućuje praćenje mnogih tjelesnih aktivnosti te lakše kretanje po prirodi. Na okruglom ekranu promjera 1,2 inča i kućišta 42 mm informacije će se prikazivati čak i ako zaronite u vodu do 50 metara dubine. Sat će mjeriti i postotak kisika u krvi, a ugrađeni GPS svakako je korisna funkcija i u urbanim sredinama i u prirodi.

 

 

Legendarni danski Bang & Olufsen desetljećima mami uzdahe svim dobrim poznavateljima ne samo zvuka nego i dizajna. I jedno i drugo su izuzetno bitni, a B&O znak jamči i poštovanje svih koji će vidjeti taj logo na slušalicama u ušima. Model Bang & Olufsen beoPlay E8 3rd edition su crne bežične slušalice s TWS standardom te ukupnim trajanjem slušanja do 35 sati. Slušalice podržavaju i bežično punjenje zaštitne kutijice.

 

 

Bežični zvučnik neizbježni je dodatak za sjedenje u parku, vožnju biciklom, ležanje u krevetu, ležanje na plaži. JBL Flip 5 "odlikaš" je koji pruža 20 W snage, uz 80 dB, a puni se preko USB-a. Spaja se preko Bluetootha na bilo koji izvor glazbe, a nakon 2,5 sati omogućit će 12 sati korištenja. Masa mu je samo pola kilograma.

 

 

Za one koji nisu uspjeli školsku godinu završiti s minimalnim prosjekom ocjena 4,5 imamo također (utješni) poklon - Esperanza električni reket protiv komaraca. Možda će im gnjavaža roditelja koji su očekivali bolje ocjene biti lakša ako ih ne napadaju još i komarci.