Kad je nešto ultra onda je to vrh, ne može bolje od toga. Upravo je takav Xiaomi Mi 11 Ultra, vrhunski smartphone koji će obilježiti 2021. godinu

Xiaomijeva serija 10 je obilježila prošlu godinu, a mnogi modeli i dalje su aktualni te jednako poželjni. Recimo, Xiaomi Mi 10T Pro 5G u ponudi Neutrinomobile.hr trgovine plijeni pozornost, ali i s nekim komponentama koje imaju iste brojke na papiru, ali u praksi novi Mi 11 Ultra je ipak novi model.

Baterija je u oba modela kapaciteta 5000 mAh, ali novi Mi 11 Ultra podržava brzo punjenje snagom od 67 W dok je prethodnik poprilično brz s punjačem od 33 W. Novi model će se od 0 do 100 posto napuniti za samo 36 minuta. Ako vas smetaju žice, možete odabrati bežični punjač snage 67 W, a on će bateriju napuniti za 39 minuta. Čak je moguće i reverzno punjenje drugih uređaja bežičnim putem, a snaga punjenja je 10 W.

 

 

Na prednjoj strani Mi 11 Ultra modela smješten je AMOLED ekran od 6,81 inča u qHD+ rezoluciji, ali bitna stvar je osvježavanje ekrana od 120 Hz. To je funkcionalnost koja će u 2021. godini postati standard za sve vrhunske flagship telefone, a omogućuje još bolje iskorištavanje hardvera te optimizaciju softvera i glatki rad telefona u svim situacijama – surfanje internetom s puno grafike, brži odziv ekrana pri igranju igara u kojima je svaka milisekunda bitna. Također, može se na ovaj način utjecati i na potrošnju baterije.

 

 

AMOLED ekran podržava HDR+, što će vam dobro doći ako gledate razne streaming (online) sadržaje na ekranu telefona, a uz 900 nita osvjetljenja imat ćete i odličnu vidljivost na suncu. Maksimalno će se ekran osvijetliti s 1700 nit. Ekran je prekriven Corning Gorilla Glass Victus staklom.

Još jedna cool mogućnost koju nudi Ultra je jedinstveni 1,1” AMOLED ekran smješten na stražnjoj strani telefona. Na njemu se mogu koristiti Always-on informacije, ako je telefon okrenut tako da vam prednji ekran nije dostupan, a prilikom snimanja sa stražnjim kamerama imat ćete pretpregled.

 

 

Trostruka stražnja kamera već je osvojila najviše moguće bodove na nekim testovima tako da Xiaomi Mi 11 Ultra predstavlja pravi mamac za fotografe i oni koji žele od kamere nešto više. Sve tri leće podržavaju 8K video snimanje uz 24 fps, a pri tome osiguravaju izvrsnu kvalitetu slike i točnu, dinamičnu zastupljenost svjetla i sjene.

Glavna kamera od 50 megapiksela ima optičku stabilizaciju, a OIS nudi i periskopski telefoto senzor od 48 megapiksela koji omogućuje 5x optički zum. Njegov senzor veličine pola inča dobro će doći kada želite snimiti nešto u daljini, a optička stabilizacija će omogućiti čistu snimku.

 

 

I treća leća kamere je moćna te se po tome Xiaomi Mi Ultra razlikuje od drugih flagship modela na tržištu – senzor od 48 megapiksela snima do 128 stupnjeva, što je također za desetak stupnjeva više nego drugi telefoni. Dakle, kombinacija ove kamere je 50 + 48 + 48 megapiksela. To ne nudi nitko jer svi ostali uz jak jedan ili dva senzora kombiniraju manje.

Snapdragon 888 5G kuca na taktu do 2,84 GHz, softver je Android 11 na koji je nadograđen MIUI 12.5 kako biste imali jedinstveno iskustvo korištenja Googleovog operativnog sustava s kojim su mnogi korisnici već godinama zadovoljni i ne žele mijenjati ovaj brand za neki drugi. Naravno, u prilog tome ide i poslovična odlična cijena te omjer uloženo-dobiveno, po kojem je Xiaomi već godinama poznat. Naravno, i kvaliteta je nešto po čemu se ističe Xiaomi, a to korisnici jako dobro znaju.

 

 

Svidjet će vam se i zvuk, iako je i prethodnik Xiaomi Mi 10T Pro 5G imao stereo zvučnike, ali Mi 11 Ultra ima potpis Harman Kardon. Dakle, pokrenete omiljenu pjesmu ili omiljenu seriju na Netflixu te uživate i u slici i u zvuku. Nemojte samo reći da smo mi krivci jer ste se „navukli“ na ovaj telefon. Šalimo se, naravno, ali sve opisano govori kako novi Xiaomi ima što za ponuditi, u svakom pogledu.